Bootcampovi da upotpune turističku ponudu Crne Gore

Jedna od najboljih regionalnih CS:GO ekipa zahvaljujući Savezu elektronskih sportova tokom boravka odigraće i neke prijateljske mečeve

12565 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Foto: privatna arhiva
Foto: privatna arhiva

Glavni grad Crne Gore narednih dana biće domaćin jednoj od najboljih regionalnih CS:GO ekipa - Marten Gamingu. To je još jedan dokaz da je Crna Gora dobila svoje mjesto na mapi eSport industrije, pa će bootcamp ove ekipe biti održan od 19.do 30. marta.

U datom periodu, Marten će naporno trenirati, raditi na poboljšanju svoje igre, ali i učestvovati na različitim takmičenjima koju su aktuelna na njihovom programu. Jedno od njih je i finale Tiltproof BIH CS:GO lige vrijedne preko dvije hiljade eura.

Sve to je omogućio prvi crnogorski bootcamp projekat u organizaciji Saveza elektronskih sportova Crne Gore i partnera sa ekipom Marten Gaming koji nastoji da i u narednom periodu nastavi sa omogućivanjem prostora za trening najboljim regionalnim, ali i svjetskim eSport profesionalcima i na najbolji način predstave, ne samo svoju organizaciju, već i Crnu Goru koja ima ogroman potencijal u projektima ovog karaktera.

foto: SESCG

”Ovakvi bootcampovi mogu upotpuniti turističku ponudu Crne Gore. Kad bi se naša zemlja tome posvetila, onaj mrtvi dio turizma - zimi primorje, a proljeće i jesen sjever Crne Gore mogli bismo da dodatno uvećamo prihode. Mole bi sve profesionalne ekipe da dovodimo da trenuraju ovdje. To je jedina vrsta sportskog turizma koju bismo mogli da organizujemo kod nas, jer za sve ostale sportove nemamo valjanu infrastrukturu. Ovo je prva ekipa koja je došla kod nas na bootcamp, a sljedeći će nam biti svjetski prvaci u ovoj igrici Bluejays koji su prošle godine bili među top 25 epika u svijetu”, kazao je Vijestima predstednik Saveza elektronskih sportova Crne Gore Filip Šoć.

Tokom 15-denvnog boravka u Podgorici, ekipa Marten Gaming sastaće se sa reperzentacijom Crne Gore gdje će odigrati prijateljski meč.

”To će nam biti sjajna priprema za Evropsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Kluzu (Rumunija) sa nagradnim fondom od 25 hiljada eura. Očekujemo veliki broj reprezentacija na bootcampu u pripremnom periodu za Evropsko i Svjetsko prvenstvo, kao i nagradne fondove”, istakao je Šoć.

Bonus video: