Crnogorski gejmer Amer Smakić na PMPL takmičenju

U pitanju je jedna od najpopularnijih "betl rojal" igrica za mobilni telefon

11446 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Stefan Vučković
Foto: Stefan Vučković

Tim FTYeSportsKODIO u kojem se takmičiti i crnogorski gejmer Amer Smakić odmjeriće danas snage na turniru PMPL (Pubg mobile pro league). U pitanju je jedna od najpopularnijih "betl rojal" igrica za mobilni telefon koja je razvijena i objavljena od strane kompanije Bluhol.

PUBG MOBILE je igra u kojoj se učesnici bore međusobno da ostanu posljednji preživjeli.

“PMPL je zvanični PUBG mobile turnir, drugi po redu i trenutno se na istom nadmeće 20 ekipa iz cijele Evrope. Takmičenje se sastoji od dvije faze: League faza i Finale. Na League fazi učestvuje 20 timova i ona se takođe dijeli na dva dijela: League Play i Super Weekend. U League Play-u 20 timova se takmiči dva dana za top 16 mjesta, a timovi koji se nađu u Top 16 idu na Super Weekend gdje se bodovi sabiraju do kraja takmičenja (PMPL traje šest do osam sedmica)”, objasnio je Smakić koji od ovog turnira očekuje mnogo.

“Turnir je zaista na visokom nivou, a tome svjedoči i nagradni fond od 150 000 dolara”, napominje Smakić.

Siguran je da će se njegov tim snaći u današnjem takmičenju koje publika može gledati od 19 časova na https://www.youtube.com/watch?v=QbG5BPnIb44.

"Sa svih 19 ekipa već smo se sastajali jer duže vrijeme igramo i treniramo svi skupa. Igrali smo dosta liga i turnira protiv istih ekipa. Ekipe su mnogo snažne, pa neće biti lako”, iskren je Smakić.

Jak fond koji prati turnir PMPL takođe je pored ljubavi prema gejmingu motivacija.

“Novac je motivacija u mnogim segmentima života, tako i u igranju mobilnih igara i samom takmičenju. Naravno da nam je to jedna od velikih motivacija, ali lično meni najveća motivacija je da predstavljam naš Balkan, kao prvi tim koji je uspio da dođe do visokog nivoa kao što je PMPL”, zaključuje Smakić.

Pored Smakića, u njegovom timu igraju i Adis Salihović, Rade Miljanić, Tarik Bukva, Veljko Zubić, Edmin Bradarić, Aleksandar Cvijnović i Vladimir Biševac.

Bonus video: