Triler u Ligi Šampiona, derbi opravdao očekivanja

Sve što može da pruži jedna utakmica u virtuelnom fudbalu viđeno je u duelu prvoplasiranog i drugoplasiranog na tabeli, a meč je završen bez pobjednika

10957 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Boris Bajović
Foto: Boris Bajović

Najveći derbi evropske divizije u HFP Ligi Šampiona između Budućnosti i Turkic Khaganata ostavio je u sjenci ostale mečeve koji su se igrali prethodne noći.

Sve što može da pruži jedna utakmica u virtuelnom fudbalu viđeno je u duelu prvoplasiranog i drugoplasiranog na tabeli, a meč je završen bez pobjednika.

Turkic je bolje otvorio meč i u 23. minutu meča poveo poslije odlične akcije.

Očekivao se brz odgovor "plavih", međutim, Turci su duplirali prednost samo četiri minuta kasnije i stekli ogromnu prednost pred nastavak.

Ipak, odgovor je stigao u 35. minutu, preko kapitena Bojana Tatara Budućnost je smanjila prednost protivnika, pa se na odmor otišlo rezultatom 2:1.

Konsolidacija u igri Podgoričana vidjela se i na startu drugog poluvremena, kada su u 50. minutu vratili utakmicu u totalni egal, još jednom sjajnom akcijom i golom kapitena, pa je rezultat na semaforu bio 2:2.

Do kraja meča viđena je prava šahovska partija u kojoj je Budućnost imala još dvije stopostotne šanse preko kojih je mogla i do cijelog plijena, ali ipak, sreća je bila na strani Turaka.

Ovim remijem crnogorski predstavnik je ostao na drugoj poziciji zaostajući tri boda za Turkicem, a sinoćnji meč je pokazao da će se potjera za čelo tabele nastaviti i u sledećih dvanaest kola, koliko je ostalo do kraja regularnog dijela prvenstva.

PES ekipa Budućnosti će u petak od 22 sata imati lakši zadatak protiv marokanskog tima - Swat, a četrdeset minuta poslije protiv bosanskog predstavnika - Wendetta E-sporta.

Golove i najzanimljivije detalje sa utakmice možete pogledati u highlightsima:

Bonus video: