Najbolji u TEKKENU 7 putuje na Bali

Turnir za IESF/EEF 2022 će se održati 8. maja u prostorijama Saveza elektronskih sportova Crne Gore u Podgorici

13956 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Crnogorski kvalifikacioni turnir za IESF/EEF 2022 će se održati 8. maja u prostorijama Saveza elektronskih sportova Crne Gore u Podgorici.

Ovo je treći IESF turnir gdje će Crna Gora imati svog predstavnika i još jednom se predstaviti na evropskoj sceni, i po prvi put na svjetskoj. Ovo je za sada najbitniji događaj za Tekken igrače u Crnoj Gori, koji se sada održava već tradicionalno svake godine.

Bali - Ostrvo bogova domaćin svjetskog prvenstva

Pobjednik na ovom turniru će nas predstavljati na IESF svjetskom prvenstvu u Indoneziji - Bali u novembru 2022. To je najveće svjetsko IESF prvenstvo do sada koje će okupiti predstavnike iz čak 120 zemalja. Nagradni fond za Tekken 7 iznosiće 50.000 dolara.

Drugoplasirani odlazi na evropsko kvalifikaciono prvenstvo koje će se odigrati od 26. do 29. maja u Azerbejdžanu - Baku. Turnir je pod kapom “European e-Eports Federation” kao ogranak IESF - “International Esport Federation” i okupiće takmičare iz 41 države.

”Ove godine ne šaljemo samo jednog igrača na internacionalna takmičenja, već dva. Odlučili smo se na ovaj potez da bi se čulo za više imena iz Crne Gore, a ne samo jednog. I da bi se što više igrača aktiviralo u borbi za ove prestižne plasmane”, stoji u saopštenju organizatora turnira.

Nacionalni turnir će se uživo prenositi putem YouTube strima na YouTube kanalu Saveza elektronskih sportova Crne Gore. Pošto će se uporedo igrati četiri meča, na četiri kompjutrea, moći ćete pratiti samo jedan od četiri tekuća meča, ali naknado će biti postavljen video sa svim bitnim mečevima.

”Molimo sve zainteresovane da se prijave na ovaj turnir i da se ne ustručavaju, bez obzira na kvalitet njihove igre i znanje. Ovo je prilika da učestvujete na najbitnijem godišnjem tekmičenju u Tekken 7, gdje možete upoznati najbolje igrače iz Crne Gore i ponešto naučiti. Prvoplasirani odlazi na Svjetsko prvenstvo IESF 2022 (Indonezija, Bali), drugoplasirani biće predstavnik Crne Gore na evropskom prvenstvu IESF 2022 kvalifikacijama (Azerbejdžan, Baku), dok su za takmičare koji osvoje treće, četvrto i peto mjesto obezbijeđene novčane nagrade i gejming oprema”, poručuju organizatori.

Prijave traju do 5. maja, a zainteresovani gejmeri moraju se javiti na mejl brankobjugovic@gmail.com ili Instagram profil @tekken_crna_gora.

Bonus video: