Šou Budućnosti u Ligi Šampiona

Epitet favorita takmičenja opravdan je i u mečevima koji nemaju rezultatski značaj za Podgoričane, a demonstraciju sile najbolje oslikavaju rezultati

15224 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Boris Bajović
Foto: Boris Bajović

Sinoć je u HFP PES Ligi Šampiona viđena prava zabava od strane Budućnosti koja se na svaki način poigrala sa svojim protivnicima.

Epitet favorita takmičenja opravdan je i u mečevima koji nemaju rezultatski značaj za Podgoričane, a demonstraciju sile najbolje oslikavaju rezultati.

U prvom meču - njemački predstavnik - German Fightersi pokazali su zašto su nedorasli doigravanju, iako su rano poveli. Njemci su poveli već u trećem minutu, a to je značilo samo da će protivnik ući sa još većom koncentracijom nego što zahtijevaju protivnici kao oni.

Budućnost je lako preokrenula, a do kraja je napunila mrežu German Fightersa, pa je meč završen rezultatom 6:1.

U drugom meču viđena je otvorena utakmica sa puno golova, u kojem je Torneospes bio dostojan protivnik samo u prvom poluvremenu. Budućnost je brzo povela 2:0, međutim, pomračenje u igri plavih koje je trajalo samo nekoliko minuta Španci su iskoristili potpunim preokretom pa su šet minuta prije odlaska na odmor poveli 3:2. Ipak, golom u 45.minutu Podgoričani su neriješenim rezultatom završili prvo poluvrijeme, a u drugom totalno povratili kontrolu nad utakmicom i na kraju opet brojali do šest.

Torneospes više nije priprijetio, pa su tri boda otišla u ruke Crnogoraca. MVP oba meča bio je napadač Boris Bajović koji se sa ukupno pet golova izdvojio na čelo najboljeg strijelca lige, i potvrdio svoju formu pred najvažnije mečeve.

Treba istaći da je Budućnost usljed odloženih mečeva jedinog konkurenta za prvo mjesto na tabeli - Turkic Khaganata, preuzela prvo mjesto na tabeli, pa je sada pritisak na strani Turaka koji će svoje zaostale mečeve odigrati u petak.

Sljedeće, i posljednje kolo u regularnom dijelu prvenstva, plavo-bijeli će igrati u ponedjeljak protiv Hannibal Arab Knights-a iz Tunisa i Galacticosa iz Srbije.

Najbolje momente i golove sa sinoćnjih mečeva možete pogledati u highlightsima:

Bonus video: