Branko Jugović najbolji u Tekkenu 7

Crnogorski gejmer učestvovaće na Evropskom prvenstvu u Bakuu krajem mjeseca, i na svjetskom krajem godine na Baliju

23062 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Gejmer Branko Jugović biće predstavnik Crne Gore na evropskom i svjetskom takmičenju u Tekkenu 7. On je bio ubjedljivo najbolji na kvalifikacionom turniru za IESF/EEF 2022 koji je proteklog vikenda održan u prostorijama Saveza elektronskih sportova Crne Gore u Podgorici, a takmičilo se 16 gejmera.

”To su naši takmičari i ekipa koja je bila već oformljena i prije turnira. Često se sastajemo, vježbali smo za isti. Sa pripremama i traženjem takmičara krenuli smo još dva mjeseca prije turnira, i ovoga puta našli smo i te mlađe gejmere. Oni su dosta aktivni po igraonicama i poznaju te mlađe igrače Tekkena, pa su nam i oni pomogli. Okupili su se između sebe i samim tim smo uspjeli da imamo na samom turniru tu optimalnu grupu od 16 igrača koliko nam je bilo potrebno za takmičenje, kako bismo pravili četiri grupe sa po četiri igrača”, objašnjava Jugović koji je zvanično najbolji Tekken 7 igrač u Crnoj Gori.

Kako kaže, drago mu je što iz dana u dan Tekken zajednica raste.

turnir
foto: SESCG

”Ukapirali smo da je terenski rad veoma bitan za širenje zajednice. Naime, dosta mlađih gejmera igra Tekken 7, međutim nisu se puno ni interesovali ni prijavljivali za turnir. Zato smo odlučili da se posvetimo traženju igrača, pa smo posjećivali igraonice i lično se upoznavali sa njima, a to ih je dodatno motivisalo da se okupe i prijave za sam turnir”, ispričao je Jugović.

Sagovornik “Vijesti” je jedan od najaktivnijih Tekken igrača već godinama u Crnoj Gori, pa je od starta važio za favorita. Svojim borbama na samom takmičenju je ulogu favorita i opravdao, ne samo prvim mjestom, već i brojem osvojenih bodova jer je imao duplo više od drugoplasiranog.

"Nijesam toliko bio motivisan pobjedom na turniru, koliko volim da igram Tekken pa sam dosta vremena uložio, a taj trud se isplatio. Od 14 setova (jedan set je tri dobijena meča), sam samo jedan izgubio”, ispričao je Jugović.

Branku najprije predstoji odlazak u Baku, gdje će braniti boje Crne Gore na Evropskom prvenstvu od 26. do 29. maja, a onda ga u novembru očekuje još veće takmičenje - IESF svjetsko prvenstvo u Indoneziji - Bali.

”U startu smo se dogovorili da ako recimo prvoplasirani ne može da ide zbog vakcinacije ili bilo kakvih drugih obaveza, ulogu predstavnika Crne Gore uzima taj ko osvoji drugo mjesto i obratno. Zbog kvaliteta samog takmičenja, a i činjenice da treba da predstavljamo svoju zemlju najbolje što možemo, nijesmo mogli da spuštamo kriterijume. Od starta je bilo dogovoreno da prvoplasirani ide na Bali, dok će onaj ko osvoji drugo mjesto ići na Evropsko prvenstvo u Baku. Međutim, drugoplasirani zbog obaveza ne može na takmičenje, tako da je meni pripala čast da predstavljam Crnu Goru i u Azerbejdžanu”, objašnjava Jugović.

Iako bi Evropsko prvenstvo trebalo da bude kvalifikaciono, te da najbolji sa ovog prvenstva putuju na Bali, Brankov plasman na istom neće uticati na njegovo učešće na IESF-u u Indoneziji.

”Trebalo bi da pet najboljih Tekken igrača po plasmanu iz Evrope učestvuje i na Svjetskom, međutim, mi ove godine koristimo ‘zelenu kartu’ preko Saveza elektronskih sportova Crne Gore. Naime, od šest ili sedam igrica koje su aktuelne, Savez može odabrati jednu i njoj dati zelenu kartu, pa takmičar najbolji u toj igri putuje na Svjetsko bez obzira na plasman na Evropskom prvenstvu. Savez je odabrao da to ove godine bude Tekken 7, tako da mi to znači jer će biti manji pritisak u Bakuu”, priznaje Jugović.

Za oba takmičenja spremaće se pomno, jer će konkurencija biti izuzetno jaka.

Bonus video: