Zastrašujuća Budućnost bacila na koljena HAK i Galacticose

Od petka na programu mečevi playoff-a divizije, koji će biti uvertira za nokaut fazu Lige Šampiona

19166 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Boris Bajović
Foto: Boris Bajović

Sve ono što se naslućivalo pred sinoćnje mečeve protiv Hannibal Arab Knights-a i Galacticosa ostvarilo se uz još dvije dominantne predstave za kraj regularnog dijela HFP PES 11v11 (Pro Evolution Soccer) Ligi Šampiona.

Cilj koji je Budućnost zacrtala pred početak šampionata - prvo mjesto pred doigravanja - ostvario se na najljepši mogući način pobjedama protiv pomenutih timova rezultatima 4:1 i 6:1.

U prvom meču protiv HAK-a, koji je preliminarnu fazu takmičenja završio na trećem mjestu i bio mina za mnoge klubove u evropskoj diviziji, plavi su pokazali svu raskoš svog talenta. Agresivna igra od samog starta i pregršt šansi isplatila se u 37. minutu meča kada je načeta mreža protivnika.

Od tog momenta na terenu je postojao samo jedan tim, a poslije vođstva od 4:0 plavo-bijeli su spustili gas i mirno priveli utakmicu kraju.

Oslabljenu Budućnost neigranjem kapitena Bojana Tatara, kroz meč je fantastičnom rolom na sredini terena vodio organizator igre Vučeta Šćepanović, koji je ujedno bio i MVP duela.

U drugom meču, totalna rapsodija Crnogoraca. Ovog puta "žrtve" su bili Galacticosi, koji su osjetili svu moć i formu koju je Budućnost dostigla pred najvažnije utakmice sezone. Iako je na kraju bilo 6:1, rezultat na semaforu je mogao biti i gori po srpskog predstavnika koji je na terenu bio samo nijemi posmatrač fenomenalne igre Podgoričana.

Najbolji igrač meča bio je reprezentativac Engleske Steven Singh koji je itekako iskoristio šansu koja mu se ukazala.

budućnost pes
foto: boris bajović

Budućnost je ovom pobjedom završila regularni dio šampionata, pa su od petka na programu mečevi playoff-a divizije, koji će biti uvertira za nokaut fazu Lige Šampiona, gdje će se od kraja tekućeg mjeseca 16 najboljih klubova iz evropske i grčke divizije boriti za najznačajniji pehar Evrope u modu 11v11.

Golove i najzanimljivije detalje sa mečeva možete pogledati u highlightsima:

Bonus video: