Budućnost riješila enigmu Španaca: Plavi u polufinalu divizije

Izuzetno teške utakmice kakve su se i očekivale u nokaut fazi protiv iskusnog španskog predstavnika Torneospesa pružile su veliko zadovoljstvo svim fudbalskim sladokuscima u gejming svijetu

15293 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Boris Bajović
Foto: Boris Bajović

E-fudbaleri Budućnosti su sinoć do kasno u noć krčili svoj put do polufinala divizije HFP PES (Pro Evolution Soccer) Lige Šampiona.

Izuzetno teške utakmice kakve su se i očekivale u nokaut fazi protiv iskusnog španskog predstavnika Torneospesa pružile su veliko zadovoljstvo svim fudbalskim sladokuscima u gejming svijetu.

Igralo se BO3 (prvi do dvije pobjede), a plavi su stegnuto ušli u meč protiv protivnika kojeg su prije samo desetak dana u regularnom dijelu šampionata lako pobijedili.

U prvom meču,Španci su bolje otvorili utakmicu i rano poveli sa 1:0, a na odgovor Budućnosti se nije dugo čekalo. Već u sljedećem napadu plavi su poravnali na 1:1, a tempo visokog inteziteta nametnut od oba tima nastavio se i trajao tokom cijele utakmice.

Torneospes je vodio još dva puta, pa je do 82. minuta bili 3:2, kada su Podgoričani krenuli na sve ili ništa i sa totalnim presingom izvojevali sebi pobjedu u 91. minutu golom Borisa Bajovića koji je bio udarna igla u napadu plavo-bijelih.

U drugom meču vidjena je šahovska partija i triler iz kojeg je Budućnost izašla kao pobjednik. Naime, plavi su još jednom počeli utakmicu iz minusa u 35. minutu kada su Španci poveli, a odgovor je stigao tek u 65.minutu golom Vučete Šćepanovića iz odlične akcije.

Mreže su mirovale uz sjajnu igru odbrana oba tima pa se pošlo u produžetke gdje je viđena dominacija u polju od strane Podgoričana, a uz dvije prokockane šanse jedanaesterci su bila neminovnost u meču kakav je bio ovaj.

Ni vođstvo od 2:0 poslije dvije serije nije bilo dovoljno Špancima da privedu penal-rulet kraju, a igrači Budućnosti su pokazali nevjerovatan karakter pa je i ovaj završni čin trajao duže od predviđenih pet serija. Ruka nije zadrhtala ni igračima koji nisu planirani za izvođenje, pa je golman Podgoričana odbranio jedanaesterac u osmoj seriji, a MVP mečeva, defanzivac Danilo Bajović je stavio tačku na ovaj teški playoff duel, i trasirao put plavo-bijelih ka polufinalu.

Tamo će ih čekati HNK Gorica koja je sinoć eliminisala francuski Cyborgs, rezultatom 2:1 u pobjedama. Taj duel na programu je ponedjeljak u 22 sata.

Najzanimljivije momente i golove sa sinoćnjih mečeva možete pogledati u highlightsima:

Bonus video: