Gorica se uzalud nadala, fantastična Budućnost u finalu divizije

Odmah se u prvom meču vidjelo u kojem će smjeru otići ovaj polufinalni duel, nevjerovatnom igrom Podgoričana koji su uz veliku sigurnost odbrane, stvarali šanse iz skoro svakog napada

10965 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Boris Bajović
Foto: Boris Bajović

Sjajna sezona e-fudbalera Budućnosti u HFP PES (Pro Evolution soccer) Ligi Šampiona sinoć je dobila novu potvrdu, u meču protiv HNK Gorice gdje su plavi odigrali gotovo savršene utakmice u polufinalu evropske divizije, pobijedivši protivnike u dvije utakmice (sistem takmičenja je takav da se igra do dvije pobjede).

Odmah se u prvom meču vidjelo u kojem će smjeru otići ovaj polufinalni duel, nevjerovatnom igrom Podgoričana koji su uz veliku sigurnost odbrane, stvarali šanse iz skoro svakog napada.

Činilo se da su Goričani samo posmatrači u ovoj utakmici, koji su čekali da im se "načne" mreža. Preko deset šansi koje je Budućnost stvorila, materijalizovala je tek u 81. minutu sjajnim pogotkom špica plavih - Borisa Bajovića. Dominaciju Crnogoraca u ovoj utakmici najbolje opisuje činjenica da su imali 16 šuteva upućenih prema golu protivnika na kraju meča, nasuprot Hrvata, koji nijednom nijesu uputili šut prema golmanu Budućnosti, Marku Spasojeviću.

Upravo je Spasojević odlično otvorio drugi meč, sjajnom odbranom na startu utakmice, i dao još jednu dozu samopouzdanja svojim saigračima, koji su odmah vratili kontrolu nad dešavanjima na terenu, pa su u 27. minutu golom kapitena Bojana Tatara iskoristili prvu veću šansu, a onda u 42. minutu još jednim golom Bajovića ugasili sve nade koje su igrači HNK Gorice gajili prethodnih dana.

Treba istaći da su plavi izgledali perfektno na svakom dijelu terenu, a sjajnu rolu koju je imao Drago Mandić na oba kraja terena, krunisao je priznanjem MVP-ija.

Budućnosti pes
foto: Boris Bajović

Plavo-bijeli će u finalu divizije igrati u petak protiv Turkic Khaganate-a, koji su takođe u dvije utakmice riješili niški Radnički. U grčkoj diviziji u finalu će se naći AEK i Panathinaikos, koji su kao i finalisti evropske divizije, bili prvoplasirani i drugoplasirani na kraju regularnog dijela šampionata.

Najzanimljivije detalje i golove sa sinoćnjih mečeva možete pogledati u highlightsima:

Bonus video: