Šansa svim igračima da se dokažu

Rok za prijavu je 27. maj, a zainteresovani na mejl mnedota2@gmail.com mogu poslati svoje podatke - ime prezime, datum rođenja, poziciju koju igraju i Steam ID

14410 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Crnogorska DOTA 2 scena je puna mladih i perspektivnih igrača, što se pokazalo i tokom ovogodišnje Prve crnogorske lige. U susret novim evropskim i svjetskim takmičenjima, Savez elektronskih sportova Crne Gore raspisuje konkurs za DOTA 2 tim, koji će predstavljati Crnu Goru na datim takmičenjima.

Kako ističu, rok za prijavu je 27. maj, a zainteresovani na mejl mnedota2@gmail.com mogu poslati svoje podatke - ime prezime, datum rođenja, poziciju koju igraju i Steam ID.

Za DOTA 2 tim biće zadužen Pavle Šturanović, komentator i sudija ove igrice, te otkriva postoji li starosno ograničenje i koja je donja granica kad su godine takmičara u pitanju:

”Što se SESCG tiče, nema konkretnog starosnog ograničenja za takmičare, ali zbog pravila na evropskom i svjetskom nivou moramo se ograničiti na 15 godina. Nadamo se odzivu mlađih, perspektivnih igrača sa velikom željom i voljom da svojom igrom doprinesu boljem plasmanu crnogorske reprezentacije na predstojećim takmičenjima”, naglasio je Šturanović.

Iako su mogli da sastave DOTA 2 tim od već afirmisanih igrača željeli su da šansu pruže i mlađima.

”Hoćemo da napravimo ekipu koja će ozbiljnije da shvati ovaj poziv. Takođe, htjeli bi da damo šansu svima, koji možda nijesu imali ekipu i nijesu učestvovali u Prvoj crnogorskoj ligi. S obzirom na to da su reprezentacije koje se takmiče na evropskim i svjetskim takmičenjima jako dobre, cilj nam je da im, ovom novom reprezentacijom, pariramo”, objašnjava Šturanović.

On se osvrnuo i na činjenicu koliko je DOTA 2 zajednica porasla proteklih nekoliko godina:

”DOTA 2 zajednica u Crnoj Gori je veća nego ikada do sada. Takođe, kvalitet timova i igrača je na zavidnom nivou, što smo mogili da vidimo kroz Prvu crnogorsku ligu. Nadam da ćemo ovim pozivom podstaći sve DOTA 2 igrače u Crnoj Gori, da se prijave i da zajedno napravimo jedan kvalitetan tim”, zaključuje Šturanović.

Bonus video: