Budućnost u najjačoj grupi u Ligi Šampiona

Glavna runda Lige Šampiona počinje u petak 27. maja, a Budućnost u nedelju od 22 sata očekuje finalni duel za šampiona evropske divizije protiv Turkic Khaganate-a,

13313 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Boris Bajović
Foto: Boris Bajović

PES ekipa Budućnosti je dobila rivale u TOP 16 fazi HFP PES (Pro Evolution Soccer) Ligi Šampiona, sa kojima će se boriti za četvrtfinale najprestižnijeg takmičenja u modu 11vs11.

Plavi su žrijeb čekali iz prvog šešira kao prvoplasirani u regularnom dijelu šampionata, pa za protivnike nije mogla dobiti Turkic Khaganate, Panathinaikos i AEK. Voljom žrijeba, Podgoričani su se našli u grupi A sa Hannibal Arab Knights-ima, HNK Goricom i Torneospesom.

Zanimljivo je to da plavo-bijeli nijesu dobili nijednog predstavnika iz grčkog dijela lige, iako su se u svakom šeširu našla po dva tima iz evropske i grčke divizije. Dakle, biće to grupa sa timovima sa kojima su se ove sezone sastajali po dva puta, a Budućnost iz šest mečeva sa ovim protivnicima ima pet pobjeda i jedan neriješen rezultat (Hannibal Arab Knights, 4:4).

Sa Goricom su se sastali nedavno i u polufinalu divizije, gdje su Crnogorci pobijedili u dvije utakmice sa 1:0 i 2:0. Po dva prvoplasirana tima iz svake grupe ući će u četvrtfinale, a grupa u kojoj se nalazi Budućnost ukrštaće sa grupom D.

Sastavi grupa:

GRUPA A:

Budućnost (Crna Gora)

Hannibal Arab Knights (Tunis)

HNK Gorica (Hrvatska)

Torneospes (Španija)

GRUPA B:

AEK (Grčka)

Ionikos (Grčka)

Aris (Grčka)

NK Istra (Hrvatska)

GRUPA C:

Turkic Khaganate (Turska)

Cyborgs (Francuska)

Hellas Esports (Grčka)

Paniliakos (Grčka)

GRUPA D:

Panathinaikos (Grčka)

PAOK (Grčka)

Radnički Niš (Srbija)

Athinaikos (Grčka)

Glavna runda Lige Šampiona počinje u petak 27. maja, a Budućnost u nedelju od 22 sata očekuje finalni duel za šampiona evropske divizije protiv Turkic Khaganate-a, dok će se u finalu grčke grupe sastati Panathinaikos i AEK.

Bonus video: