Vitrine će biti ispunjene trofejima

Bojan Tatar kapiten ekipe PES Budućnost pred sjutrašnji meč - finale divizije

22395 pregleda 6 komentar(a)
Bojan Tatar, kapiten ekipe e-Budućnosti, Foto: Miloš Todorović
Bojan Tatar, kapiten ekipe e-Budućnosti, Foto: Miloš Todorović

EFC Budućnost će sjutra veče od 22 sata igrati finalni meč evropske divizije u HFP PES (Pro Evolution Soccer) Ligi šampiona. Snage će odmeriti sa ekipom Turkic Khaganatea koji su uz plavo-bijele tokom čitave sezone bili najveći favoriti za titulu. Kapiten ekipe Budućnosti PES Bojan Tatar siguran je da će sjutra veče publika uživati u sjajnim duelima, a kako se igra na dva dobijena meča, da će Budućnost obije utakmice riješiti u svoju korist.

Bojane, u nedjelju se igra finale divizije, kako teku pripreme za najvažniji duel dosadašnjeg dijela sezone?

Iskren da budem, nama su pripreme krenule od prve utakmice ove sezone kad smo promijenili formaciju iz 4-3-3 u 3-4-3. Neki momci su bili skeptični po pitanju formacije, ali smo zacrtali jasan cilj, a to je da podižemo formu do plej-ofa. Iz meča u meč smo bili sve bolji i bolji i forma se tempirala bukvalno u najboljem trenutku. Preko 20 mečeva bez poraza govori o tome koliko smo spremni za ovo finale. U četvrtak smo odradili dobar trening protiv ekipe Panathinaikosa, petak i subota su bili rezervisani za neke taktičke pripreme i sjutra veče očekujem da ćemo sve to da implementiramo na terenu.

Kako kao kapiten pripremaš ekipu na psihičkom planu za utakmicu koja bi donijela prvi trofej u vitrine EFC Budućnosti?

Što se tiče priprema na psihološkom planu, nema tu previše priprema iskren da budem. Svi smo svjesni da nas očekuje pravi derbi u finalu, ali isto tako cijela ekipa vjeruje u ono što radimo. Svako zna svoj zadatak i ako nam koncetracija bude na nivou ubijeđen sam da rezultat ne može izostati. Doduše, istina je da ćemo biti oslabljeni neigranjem nosioca naše odbrane, u pitanju je Marko Vuletić, ali vjerujem da će drugi momak to adekvatno zakrpiti. Svakako sam mišljenja da je vrijeme da EFC Budućnost počne polako da popunjava vitrine trofejima.

Šta očekuješ od protivnika u nedjeljnom duelu?

Turkiću je definitivno glavni adut napad i mislim da će sve karte baciti na to. Ove sezone smo odigrali protiv njih dva meča u kojima smo jednom slavili 6:2 i jednom remizirali 2:2, tako da otprilike svi u timu znamo što nas očekuje.

Svakako uz nas su najjači tim u evropskoj diviziji, što govori i činjenica da smo na kraju regularnog dijela imali jednak broj bodova. Očekuje se definitivno pravi derbi i ko bude bio bolje skoncetrisaniji na terenu ima veće šanse za pobjedu. Svi momci u timu znaju svoje zadatke i ako se budemo svi toga pridržavali ni dobar ishod ne može da izostane.

Poslije finala divizije, očekuje vas takmičenje u Kupu i glavni dio sezone - glavna runda Lige šampiona. Kakvi su ciljevi i mogućnosti Budućnosti u ova dva takmičenja?

Ciljevi Budućnosti su definitivno trofeji. Potrudićemo se da idemo do kraja u svakom takmičenju to je sigurno. Što se tiče mogućnosti, siguran sam da uz AEK, Panathinaikos i Turkic Khaganate, Budućnost pretenduje za trofeje. Znamo što radimo, znamo što želimo i vidjećemo dokle ćemo dogurati. Igramo izvanredno ove sezone, vjerujemo jedni u druge i neću biti lažno skroman i reći ću vam da ova ekipa ima kapacitet da osvoji sve ove sezone i da nam to bude kruna svega učinjenog do sada.

Da li postoji protivnik kojeg bi željeli da izbjegnete u završnici Lige šampiona i u kome vidite glavnog konkurenta?

Ne postoji. Kao što sam rekao u prethodnom pitanju, ima tu par timova u kojima vidimo konkurente, ali svakako za sve nas iz Budućnosti mi smo najjači klub ove sezone. Prvo mjesto u regularnom dijelu uz mnogo postignutih golova govori samo to da se ne bojimo nikoga, a mislim da se od nas mnogi boje (kroz osmijeh). Ako bih već morao da izdvojim nekoga onda neka to bude Panatinaikos.

Kao napadaču, čija odbrana ne odgovara tvom stilu igre i zašto?

Ako je nekad i bilo nekih odbrana koje mi nisu odgovarale, sada ih nema. Imam brutalno dobre saigrače oko sebe, razumijemo se perfektno na terenu i jednostavno sve ide kao podmazano. Od prve sezone se takmičim u HFP Ligi, zajedno sa većinom momaka sam i osvojio pehar Lige Šampiona prve sezone i samim tim stekao potrebno iskustvo. Kao trener svakako sam i upoznat sa svim jačim ekipama i njihovim sastavima i trudim se uvijek da nadjem tu potrebnu rupu da dodjemo do gola. Moj partner iz napada Boris Bajović i ja imamo preko 2000 mečeva u tandemo, iza nas je tu odmah Vučeta Šćepanović koji nam zna kretnju u milimetar i vjerujte mi da nema odbrane u Evropi koja može da nas zaustavi kada smo na svom nivou. Jer uz nas trojicu tu je i treći napadač Ivan Ražnatović koji ima izvanrednu sezonu sa dosta postignutih golova i potencijalni strah od neke odbrane jednostavno ne postoji.

Bonus video: