Pružiću svima zavidan otpor

Najbolji crnogorski Tekken7 igrač Branko Jugović pred početak Evropskog prvenstva obećava

12513 pregleda 2 komentar(a)
Branko Jugović, Foto: Privatna arhiva
Branko Jugović, Foto: Privatna arhiva

Zvanično najbolji crnogorski Tekken7 igrač Branko Jugović otputovao je u Baku gdje se narednih dana održava Evropsko prvenstvo u ovoj igrici.

Jugović ne zna sa kim će odmjeriti snage, jer kako ističe žrijeb koji im je dostavljen nije finalni. Ipak, otkriva u kojim evropskim zemljama se igra najbolji Tekken:

”Francuska, Italija, Španija i Švedska, od zemalja koje učestvuju, imaju najozbiljnije igrače, od kojih neki ostvaruju zavidne rezultate na svjetskoj sceni već godinama”, ističe Jugović koji je pobjedom na nedavno održanom turniru Crne Gore kao pobjednik obezbijedio “kartu” za Azerbejdžan. Iako je prošlo 20-tak dana od tog takmičenja, na Evropsko prvenstvo dolazi spreman.

”Spremanje za nacionalne kvalifikacije se ne razlikuje puno od spremanja za bilo koji veći turnir. Pripreme za nacionalni kvalifikacioni turnir koji se održao 8. maja, je ujedno i priprema za predstojeće evropsko i svjetsko. Naravno sa vježbom nastavljam i nakon završenih nacionalnih kvalifikacija. Obično je to jedna satnica koju odvajam dnevno za vježbu i učenje određenih karaktera za koje znam da će ih moji protivnici birati. U Tekkenu je znanje protivnikovog karaktera skoro podjednako bitno kao poznavanje karaktera sa kojim igrate. Tekken se ne može spremiti i navježbati u mjesec ili dva, ono koliko ste dobri je obično rezultat višegodišnje igre i vježbe. Ali svakako da se broj sati proveden vježbajući minimum udvostručuje pred bitnije turnire, i to svakako pomaže u određenoj mjeri”, ističe Jugović koji ima podršku gejmera koji igraju istu igru.

”U ovome mi puno pomažu moji prijatelji iz naše crnogorske Tekken zajednice, kroz nebrojene sate koje smo proveli igrajući zajedno”, dodaje on.

Konkurencija na IESF turnirima je, tvrdi, svake godine sve jača i jača, a rast nagradnog fonda privlači pažnju sve većeg broja igrača.

”Nama je ove godine cilj da se plasiramo iz grupne faze u play-off, i svaki rezultat preko toga je više nego odličan. To nije imperativ, ali je svakako želja i nadanje. Samo pojavljivanje na jednom ovakvom turniru za Tekken zajednicu i e-sport u Crnoj Gori znači puno. Jedno sigurno mogu da obećam, a to je da ću prikazati zanimljivu, tehnički zrelu i napadačku igru, i da ću svakome, i onima koji me dobiju, pružiti zavidan otpor”, obećao je on.

Bonus video: