Budućnost zablistala u finalu, plavi šampioni evropske divizije

Iako je u timu Budućnosti pregršt igrača koji su se već okitili "zlatnom medaljom" Lige Šampiona u prethodnim sezonama, ovo je prvi trofej koji su Podgoričani osvojili za klub koji se na najvećoj sceni takmiči pune tri sezone

16830 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Boris Bajović
Foto: Boris Bajović

Dvadeset i sedam pobjeda, četiri neriješena rezultata i samo jedan poraz u regularnom dijelu šampionata, a potom dominaciju u playoff-u, Podgoričani su zaokružili na najljepši mogući način u finalu HFP 11vs11 PES (Pro Evolution Soccer) evropske divizije gotovo savršenom igrom protiv najvećih suparnika Turkic Khaganate-a rezultatom 2:0 u pobjedama (3:2, 1:0).

Iako je u timu Budućnosti pregršt igrača koji su se već okitili "zlatnom medaljom" Lige Šampiona u prethodnim sezonama, ovo je prvi trofej koji su Podgoričani osvojili za klub koji se na najvećoj sceni takmiči pune tri sezone.

Trofej dodatno dobija na značaju kada se pogleda način na koji su sinoć došli do prvog trofeja u sezoni (igraju za još dva, Kup i Liga Šampiona).

U prvom meču, nakon početnog opipavanja pulsa utakmice, u 27. minutu je odbrana Turaka popustila pod pritiskom izvanrednih napadača Budućnosti, pa su plavi poveli golom prvog strijelca šampionata Borisa Bajovica. Podgoričani nijesu prepustili loptu ni poslije datog gola, pa su minut pred kraj prvog poluvremena povisili na 2:0 pogotkom Ivana Ražnatovića koji je u sinoćnjem dvomeču blistao.

Da Khaganati nijesu slučajno u finalu pokazali su u drugom poluvremenu, pa su u 61. minutu usljed pritiska na sjajnu odbranu plavo-bijelih smanjili na 2:1. Nije se dugo čekalo na odgovor crnogorskog predstavnika, pa je kapiten Bojan Tatar odlično reagovao na odbitak i vratio Budućnost na dva gola prednosti.

Utakmica se nije mogla završiti bez drame, igrač Turkica je u 68.minutu nadskočio protivničku odbranu i smanjio na, ispostaviće se, konačnih 3:2.

U drugom meču viđena je šahovska partija u kojoj su sredine i odbrane dva tima vodile glavnu riječ. Neprobojni su bili napadi oba tima pa je triler nastavljen u produžecima. Da se čekala samo jedna greška u čitavom meču, pokazuje činjenica da je Budućnost povela u 96. minutu auto-golom odbrambenog igrača Turkica koji je na taj način postavio konačan rezultat.

MVP mečeva bio je sjajno krilo Podgoričana - Ivan Ražnatović.

Već večeras plavi nastavljaju svoj put ka preostala dva trofeja za koja će igrati u četvrtoj sezoni HFP Lige Šampione. Naime, od 21.30 počinje borba za pehar Kupa, gdje će igrati na samo jedan dobijeni meč sa Apollon Paralimniou, a ukoliko ih savladaju, od 22:10 sastaće se sa boljim iz duela Ionikos-Paok.

Napomenimo da u petak od 22 sata počinje i borba za najvažniji trofej u sezoni - Liga Šampiona, gdje Budućnost ulazi kao glavni favorit za osvajanje.

Golove i najzanimljivije detalje sa sinoćnjih mečeva možete pogledati u highlightsima:

Bonus video: