Budućnost je spremna da Podgorici donese titulu šampiona

PES ekipa plavo-bijelih večeras počinje novu fazu - Kup takmičenje, a napadački vezni igrač Vučeta Šćepanović ističe da je njegov tim u formi

7754 pregleda 1 komentar(a)
Šćepanović, Foto: Miloš Todorović
Šćepanović, Foto: Miloš Todorović

Tek što su sinoć završili takmičenje u evropskoj diviziji u HFP PES (Pro Evolution Soccer) Ligi šampiona, fudbaleri Budućnosti noćas će započeti novo poglavlje. Naime očekuje ih utakmica u Kup takmičenju, a igraće protiv ekipe Apollon Paralimniou.

Igraju samo jednu utakmicu i to od 21.30 časova, a napadački vezni igrač ekipe Budućnosti PES Vučeta Šćepanović ne sumnja u svoje saigrače, te se nada da će stići i do finala gdje će ih sačekati protivnik iz drugog polufinalnog meča koji se igra između ekipa Ionikos Esports i Paok Esports.

Vučeta, sezona dostiže vrhunac, a tvoji saigrači plijene raspoloženjem usljed činjenice da ste jedni od favorita. Kakva su tvoja očekivanja?

Jako je bitno što vlada dobro raspoloženje u ekipi. Samouvjereni smo i mislim da je to jedan od ključnih faktora pred bitne mečeve.

Očekujem od kompletne ekipe da pokaže zašto smo tu gdje smo, na samom vrhu Evrope. Već smo osigurali jednu medalju, ali mislim da su dometi Budućnosti mnogo dalji.

Koliko je teško sa pozicije organizatora igre ispratiti sva dešavanja na terenu?

Pa mislim da se nalazim na najtežoj poziciji na terenu, što mi lično i prija jer uživam u izazovu. Svih 90 minuta se nalazim u žiži igre, u većini slučajeva između tri, četiri protivnička igrača. Cilj svake ekipe je da se zaustavi plejmejker i “pokriju” napadači, što lično moj zadatak na terenu otežava, ali trudim se da odaberem najbolje rješenje iz te gužve.

Igrate veliki broj pripremnih i prijateljskih mečeva. Kako to utiče na tim, s obzirom na to da se igrom čini da ne možete da se zasitite?

Prijateljski mečevi mogu samo poboljšati našu igru, ali siguran sam da previše tih mečeva šteti takmičarskoj koncepciji, stoga pokušavamo da nađemo balans u ekipi.

Protiv kojeg protivnika voliš najviše da igraš, i koga vidiš kao najveću prijetnju Budućnosti?

Najviše volim da igram protiv regionalnih ekipa iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine... S vremena na vrijeme im pokažemo ko je najbolji u regionu. (smijeh)

Sigurno da su najjače ekipe iz Evrope, u stvari najveće prijetnje: Turkic, Aek, Panatanaikos...

Da li je Budućnost spremna da Podgorici donese titulu šampiona Evrope?

Budućnost je spremna, pitanje je je li spremna Podgorica!

Bonus video: