Napravljena mini-igra po uzoru na čuveni Halo

Radnja mini-igre smještena je u tzv. “Zeta Halo” zoni gdje je se nalaze ostaci napredne vanzemaljske tehnologije koju glavni junak priče treba da pronađe

2367 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Alex Rodriguez
Foto: Alex Rodriguez

Infinite Forges (https://twitter.com/Infiniteforges), 3D dizajner i fan legendarne Halo franšize, napravio je mini-igru u najnovijem izdanju poznate alatke za stvaranje virtuelnih svjetova - Unreal Engine 5. Ova mini-igra rađena je po uzoru na originalni Halo, nazvana je Zeta Halo Experience i čini je jedan manji nivo. Radnja mini-igre smještena je u tzv. “Zeta Halo” zoni gdje je se nalaze ostaci napredne vanzemaljske tehnologije koju glavni junak priče treba da pronađe.

Zvuči impresivno da iza cijelog projekta stoji svega četvoro ljudi. Dizajn nivoa potpisuje Infinite Forges, muziku je stvarao Mičel Brum (https://twitter.com/MitchellRBroom), tehnoart je pripremio Kejleb Nekumaneš (https://twitter.com/gearshift_media), dok je 3D modele vanzemaljske vrste Forerunners (https://www.halopedia.org/Forerunner) radiospartan0398 (https://twitter.com/spartan0398).

Mini-igra je trenutno besplatna za preuzimanje i zauzima svega 4 GB. Link za igru možete naći na sljedećoj adresi: https://infiniteforges.itch.io/zetadesert.

Podsjetimo, franšiza Halo smatra se jednim od najpoznatijih, a često i najboljih ostvarenja u svijetu video-igara, posebno u žanrovma “pucačina iz prvog lica” (FPS) i “naučna fantastika” (sci-fi). Igra je izašla davne 2001. godine i to kao produkt američkog studija Bungie, dok je izdavač bio Microsoft Game Studios. Franšiza broji čak šest glavnih djelova, a počev od prvog i legendarnog Halo: Combat Evolved, svi djelovi su ocijenjeni visokim ocjenama stručne javnosti.

igrica
foto: infiniteforges.itch.io/zetadesert/ printscreen

Osim u prvobitnoj kombinaciji pucačine iz prvog lica (FPS) i naučne fantastike (sci-fi), Halo je izašao i u varijanti strategije u realnom vremenu (real-time strategy, RTS), a u pitanju su Halo Wars i Halo Wars 2. Halo univerzum čini i još nekoliko video igara koje ne razvijaju radnju glavne priče iz prethodno pomenutih šest djelova.

O koliko značajnom i velikom projektu se radi najbolje govori činjenica da osim video igara, franšizu Halo prati i nekoliko romana i stripova, a nedavno je snimljena i TV serija. Inače, romani i serija ne prate u potpunosti originalne ideje kreativog tima iz studija Bungie. Upravo zbog odstupanja od duha i atmosfere izvornog Haloa, TV serija na kojoj su radile poznate američke producentske kuće (Showtime Networks, 343 Industries, Amblin Television, One Big Picture i Chapter Eleven) nije najbolje prihvaćena kod fanova franšize - prosječna ocjena publike je svega 4,9/10 (Metacritic user score).

Bonus video: