San o tri pehara živi: Budućnost se provukla u Kupu

U sljedećoj fazi koja se igra 6. juna, Budućnost će igrati protiv Galacticosa iz Srbije, a ukoliko ih savlada, iste večeri će ukrstiti koplja sa boljim iz meča Panathinaikos / AEK

11431 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Boris Bajović
Foto: Boris Bajović

Samo dan pošto su e-fudbaleri Budućnosti osvojili svoj prvi pehar u finalu divizije, počelo je Kup takmičenje u HFP PES (Pro Evolution Soccer) Ligi Šampiona.

Sistem takmičenja je takav da se igra samo jedna utakmica, a plavi su se usljed velike istrošenosti u mečevima finala, namučili nešto više nego što se predviđalo.

U prvom kolu, odnosno u 1/16 finala Podgoričani su se sastali sa Apollon Paralimniou, timom koji ih je prošle sezone šokantno eliminisao iz Lige Šampiona u četvrtfinalu takmičenja.

Budućnost je odlično otvorila meč golom Bojana Tatara u 17. minutu i činilo se da će meč otići u smjeru poželjnom za Crnogorce, ali Apollon je poslije promašenog jedanaesterca plavo-bijelih pokazao zube golovima u 44. i 56. minutu poslije kojih je vodio 2:1.

Budućnost je po ko zna koji put ove sezone pokazala karakter pa je strahovitim napadima postigla još tri gola i u 83. minutu postavila konačan rezultat 4:2.

Najkorisniji igrač meča bio je fantastični špic Boris Bajović.

Odmah potom je čekala pobjednika meča Ionikos - PAOK, gdje su momci iz Soluna rutinski savladali prošlosezonskog osvajača Lige Šampiona, pa je od 22:15 na programu bio meč Budućnost - PAOK.

Grčki predstavnik je bolje otvorio utakmicu, pa je u 17. minutu bilo 2:0 na semaforu. Podgoričani su na teži način morali do prolaska u četvrtfinale takmičenja, a iako je na poluvremenu bilo 2:1 za PAOK, na izjednjačenje se čekalo sve do 86. minuta. Utakmica je otišla u produžetke, a plavo-bijeli su izvanrednom igrom u napadu i sjajnog krila Ivana Ražnatovića koji je bio MVP, postigli tri gola i obezbijedili sebi TOP 8.

U sljedećoj fazi koja se igra 6. juna, Budućnost će igrati protiv Galacticosa iz Srbije, a ukoliko ih savlada, iste večeri će ukrstiti koplja sa boljim iz meča Panathinaikos / AEK.

Već u petak kreće i glavna (grupna) faza najznačajnijeg takmičenja u sezoni - TOP 16 Lige Šampiona, kada će plavi igrati sa španskim TorneosPesom i Hannibal Arab Knights-ima iz Tunisa.

Najzanimljivije momente sa sinoćnjih mečeva možete pogledati u highlightsima:

Bonus video: