Igra za predstojeće ljetnje dane

Redizajnirana verzija starog naslova s početka milenijuma iza kojeg stoji poljski studio Tate Multimedia

1278 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Poslije duže vremena na gejming scenu stupa vrlo zanimljiv predstavnik žanra platformskih igara (tzv. platformer) koji će vam uljepšati slobodno vrijeme tokom ljeta. U pitanju je igra Kao Kangaroo, inače redizajnirana verzija starog naslova s početka milenijuma iza kojeg stoji poljski studio Tate Multimedia (ranije poznat kao X-Ray Interactive). Radnja video igre Kao Kangaroo prati simpatičnog australijskog kengura po imenu Kao tokom uzbudljive avanture u koju se upušta tražeći svog oca. Njegov glavni adut su bokserske rukavice koje je naslijedio od oca, a uz pomoć kojih se lakše “obračunava” s raznim preprekama koje mu stoje na putu.

Kengur Kao
foto: Promo

Gejmer(ka) igru započinje na ostrvu Hopalu (Hopalloo Island) koje je urađeno po uzoru na pejzaže karakteristične za Australiju. Tu se upoznaje s pričom o nestalom ocu i sestri glavnog junaka, kao i informacijama o zlim “vječnim ratnicima” (Eternal Warriors) koji komanduju nekom vrstom mračne energije, a kojima bi trebalo stati na put. Prelaženje nivoa se svodi na sakupljanje tzv. runa (runes), dok sakupljanje zlatnih novčića omogućava kupovinu nove odjeće za našeg glavnog junaka, uključujući i retro kombinacije u duhu starog Kao Kangarooa.

Kengur Kao
foto: Promo

Igru krase simpatična priča, prelijepo urađeno 3D okruženje, kreativno osmišljeni nivoi te raznovrsni protivnici i šaljivi momenti. Namijenjena je bukvalno svim uzrastima, od sedam do 107 (PEGI rejting za Nintendo Switch: 7). U duhu legendarnih platformskih igara, poput Raymana ili Crash Bandicoota, Kao Kangaroo nudi vrlo dinamične nivoe u kojima morate skakati preko buradi, penjati se po raznim površinama, paziti da ne propadnete u vodu zbog nestabilnih objekata, preskakati s jedne ploče u pokretu na drugu i slično.

Poznati gejming portal IGN je imao pristup probnoj verziji igre, a njihov ekspert Henri Stokdejl (Henry Stockdale) prenosi da je igra vrlo zabavna i u potpunosti u duhu starih platformskih igara, ali da nije pretjerano izazovna jer se nivoi relativno lako prelaze i ne možete da podesite zahtjevnost prelaženja istih (tzv. difficulty settings). No, čini se da je to upravo ono što ovu igru čini pristupačnijom svim uzrastima. U svakom slučaju, avanture kengura Kao biće sjajan izvor zabave u prelijepoj atmosferi ljetnjih dana koji su pred nama.

Igra izlazi 27. maja, a predviđena je za PC, Nintendo Switch, PS4, PS5, Xbox One i Xbox Series X/S. Za PC varijantu minimalni hardverski zahtjevi su: Windows 10 (64 bit), Intel i5 3300 3,20 GHz (ili ekvivalentni procesor), 8 GB RAM memorije, GeForce GTX 760 2 GB (ili ekvivalentna GPU), DX 11 i 9 GB prostora na HDD ili SSD.

XX

I

Bonus video: