Ako želiš da budeš najbolji, moraš da pobjeđuješ najbolje

Boris Bajović napadač ekipe PES Budućnosti pred večerašnje mečeve sa španskim TorneosPesom i Hannibal Arab Knightsima iz Tunisa tvrdi da mogu da osvoje tri trofeja

12450 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Večeras od 21.40 kreće i glavna (grupna) faza najznačajnijeg takmičenja u sezoni - TOP 16 Lige Šampiona u PES-u (Pro Evolution Soccer). Ekipa Budućnosti odmjeriće snage najprije sa španskim TorneosPesom, a zatim i sa Hannibal Arab Knightsima iz Tunisa.

Napadaš Budućnosti Boris Bajović siguran je da i večeras mogu savladati protivnike u oba meča, te je siguran da će ove godine njegov tim osvojiti tri trofeja.

Borise, Budućnost je osvojila prvi pehar, u finalu divizije savladan je Turkic Khaganat. Kakvi su utisci poslije teških mečeva sa najvećim suparnikom?

Očekivano teški mečevi. Radi se o ekipi koja uz Budućnost i dva grčka tima (AEK i Panathinaikos) spada u sam vrh evropske PES scene. Međutim, pokazali smo, prije svega, ogromnu disciplinu na terenu, gdje je svaki igrač odradio upravo ono što je bilo dogovoreno pred početak finala. Skautirali smo dobro njihove mane i vrline, prve iskoristili - druge anulirali i sasvim zasluženo slavili i okitili se trofejom.

Samo dan nakon osvojene titule počelo je Kup takmičenje. Koliko je bilo teško oporaviti se od emotivnog pražnjenja i savladati vrlo konkurentne protivnike kakvi su Apolon Paralimniou i PAOK?

Jako teško, i to nas je umalo koštalo prolaska u četvrtfinale. Ne bih da zvuči kao alibi za nešto lošiju igru u ta dva meča (Apolon i PAOK), ali zaista nam je trebalo više vremena za psihološku pripremu tih mečeva nakon ultra teškog finala divizije protiv Turkica. Fokus mora biti na 120 odsto ako mislite da budete najbolji i u kontinuitetu pobjeđujete ponajbolje timove Evrope. Srećom, našli smo način da se izdignemo protiv PAOK-a i na kraju čak ubjedljivo slavimo. Odlika velikih ekipa je da pobjeđuju i kad odigraju nešto lošije. A moj tim je definitivno veliki.

Slijedi početak najvažnijeg takmičenja - Lige Šampiona. Kako komentarišeš grupu u kojoj se našla Budućnost sa Hannibal Arab Knights, Goricom i Torneospesom?

Mogu reći da nam je Liga Šampiona ove sezone prioritet i da imamo velika očekivanja. A dodao bih - sa razlogom. Protivnici u grupnoj fazi su nam dobro poznati. Sva tri rivala smo imali i u evropskoj diviziji, dobili smo 5/6 mečeva protiv njih pa ne vidim razlog da to i ne ponovimo. Sličnog su kvaliteta, i mogu nam napraviti problem, ali ako želiš da budeš najbolji, moraš da pobjeđuješ najbolje.

Ti si prvi strijelac šampionata, koliko je bilo teško ostvariti takav podvig?

Veliki dio zasluga za moja individualna dostignuća u ovoj (a i u proteklim sezonama) pripada mojim sjajnim saigračima iz ofanzivne linije. Tokom ove sezone u prosjeku dajemo 4,5 golova po meču, a ja kao najistureniji napadač i kao igrač na kojeg ide veliki broj lopti u napadu, češće sam u povoljnim prilikama od svojih, podjednako kvalitetnih saigrača, pa otuda sam postigao nešto više golova. Ali sve je to manje bitno. Tim je uvijek ispred pojedinca i lično bih potpisao sada da ne postignem nijedan gol do kraja sezone, ali da uzmemo i preostala dva trofeja.

Gdje vidiš Budućnost na kraju ove lige, odnosno, da li misliš kao i tvoji saigrači - da plavi mogu do još dva preostala trofeja?

Naravno da mislim da možemo do tri trofeja. Naravno, trebaće malo i sreće jer postoji nekoliko ekipa koje nam mogu pomrsiti konce, ali definitivno imamo kvalitet da uradimo nešto što nije nijedan tim nikada. Naš tim je satkan od izuzetnih igrača PES-a i velikih profesionalaca, koji svemu ovome pristupaju kao da se radi o pravom fudbalu. To je i ključ uspjeha našeg tima. Podjednako sam ponosan na rezultate i na marketing tima, budući da imamo svoj sajt, jako uređen YouTube kanal, Instagram i Facebook nalog ... Veliki trud nekolicine nas stoji iza ovog projekta, i čini se da ga javnost u Crnoj Gori i regionu sve više primjećuje i cijeni, što mi je izuzetno drago.

Bonus video: