Pucamo od samopouzdanja

Odbrambeni igrač “Budućnosti” Danilo Bajović siguran je da će i u večerašnjim utakmicama uspjeti da pobijede

15878 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

”Budućnost” PES tim večeras nastavlja učešće u najvažnijoj fazi TOP 16 - HFP PES (Pro Evolution Soccer) 11vs11 Ligi šampiona, a od 21.40 časova odmjeriće snage sa “HNK Goricom” i “Torneospesom”. Odbrambeni igrač “Budućnosti” Danilo Bajović tvrdi da su spremni da pokupe bodove iz oba meča.

Danilo, sezona doživljava kulminaciju, imate jedan trofej obezbijeđen, borite se još za Kup i Ligu šampiona. Što ti očekuješ?

Sezona ulazi u svoj vrhunac, ovo je ono za šta smo se borili i trudili do sada. Istina, jedan trofej je obezbijeđen i sa punim pravom mogu da tvrdim da je apsolutno zaslužen! Kup nam je uvijek bio nekako ispod margina, zato što je uvijek dolazio u vremenu između dva “veća” takmičenja, ali ove sezone se našlo prije svega motiva i želje da se okitimo “tripletom”. Što se tiče lige šampiona, trofej LŠ san je svih nas u klubu! Meni lično je taj trofej najveći i najvažniji od svih! Ipak je to takmičenje “creme da la creme” ovog jedinstvenog moda, gdje se zasluženo nalaze najjači timovi na kontinentu.

Večeras vas očekuju dueli sa “Torneospesom” i “Goricom” i pobjedama možete ovjeriti prvo mjesto. Koliko će teško biti osvojiti šest bodova?

Tako je, večeras imamo špansku ekipu koja nam je dosta puta bila protivnik ove sezone, dosta iskusnih momaka, ali mi jednostavno pucamo od samopouzdanja! Očekujem lijep fudbal, zato što je to ekipa koja igra lepršavo, ali ruku na srce, mi smo ti koji se pitaju više! “Gorica” je u nešto lošijoj formi nego prošlih sezona, ali sve balkanske ekipe imaju motiv više kada igraju protiv nas, tako da očekujem defanzivnu taktiku hrvatske ekipe i tvrdu utakmicu! Tri boda za našu ekipu ne bi trebalo da se dovode u pitanje u ovom meču...

Kao odbrambenom igraču, čiji napad ti je najteže braniti?

Da ne igram ovdje, onda bi to bio napad “Budućnosti” - zlo i naopako šta rade momci u napadu! Od ostalih ekipa, to bi bio “Panatanaikos” i “Turkic Khaganate” koji njeguju stil sličan našem... ali uz pravu podršku ostalih defanzivaca sa svima se izlazi na kraj!

Igraš i za svoju reprezentaciju - Srbiju u Ligi nacija. Koliko je teško uskladiti privatne obaveze sa mečevima na dva fronta?

Dosta je gust raspored, pogotovo u finišu sezone. Čast je i privilegija biti izabran da predstavljaš svoju zemlju, ipak baza igrača iz Srbije je poprilično velika, tako da se ipak treba žrtvovati i opravdati ukazano povjerenje.

Za kraj, poruka za protivnike u HFP Ligi šampiona?

Veni, vidi, vici...

Bonus video: