Važno da država stane iza svojih reprezentativaca

Za nas iz Crne Gore je bilo mnogo važnije i interesantnije takmičenje koje se odvijalo sledeća dva dana u igrici Tekken 7 - gdje nas je na najbolji mogući način predstavio Branko Jugović

11039 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Glavni grad Azerbejdžana u periodu od 25. do 29.maja bio je domaćin Evropskog prvenstva za Rocket ligu i Tekken 7.

Predstavnici 19 zemalja su uzeli učešće u ovom važnom događaju u svijetu gejminga.

Na ceremoniji otvaranja, između ostalih, prisutnima su se obratili i predsjednik Svjetske Esport Federacije - Vlad Marinescu i predsjednik EEF-a Ido Brosh.

Tokom prva dva dana održana je Rocket liga gdje su najuspješniji bili gejmeri iz Holandije.

Za nas iz Crne Gore je bilo mnogo važnije i interesantnije takmičenje koje se odvijalo sledeća dva dana u igrici Tekken 7 - gdje nas je na najbolji mogući način predstavio Branko Jugović. Iako nije uspio da prođe grupnu fazu prvenstva, pokazo je veliku borbenost i entuzijazam.

tekken 7
foto: Privatna arhiva

Na kraju je titulu pobjednika odnio predstavnik Italije.

To je bila prilika i da vidimo koliko je važno da država stane iza svojih reprezentativaca jer je to sport koji zahtijeva puno odricanja, ulaganja i veliku podršku.

Prvenstvo u Azerbejdžanu je samo prvo od četiri planirana turnira. Sljedeće nas očekuje u Rumuniji, u periodu od 05. do 10. jula za CS:GO, a ono najvažnije za nas će se održati u Podgorici od 06. do 10. septembra za E-football u organizaciji Saveza Elektronskih Sportova CG na čelu sa Filipom Šoćem.

To će ujedno biti i idealna promocija naše zemlje koja je već priznata i prepoznata u svijetu gejminga.

Bonus video: