God of War, Horizon i Gran Turismo dobijaju TV adaptacije

Prava za neke od pomenutih projekata otkupile su kompanije Netflix i Amazon

1429 pregleda 1 komentar(a)
Foto: promo
Foto: promo

Kompanija Sony priprema TV adaptacije za tri izuzetno popularna PlayStation naslova. U pitanju su igre God of War, Horizon i Gran Turismo.

Toni Vinsikera (Tony Vinciquerra), izvršni direktor Sony Pictures Entertainment, potvrdio je ovu informaciju na poslovnom brifingu održanom 26. maja. Na brifingu je takođe saopšteno da su prava za TV adaptaciju igara Horizon i God of War prodata kompanijama Netflix i Amazon, dok prava za adaptaciju igre Gran Turismo još uvijek nijesu prodata.

igrice
foto: mobygames.com

Prvu najavu adaptacije neke od pomenutih igara objavio je portal Deadline u martu ove godine, kada je prenio informaciju da Prime Video priprema TV seriju God of War. Na ovoj seriji će raditi kreatori poznate TV serije “The Expanse”, Mark Fergus (Mark Fergus) i Hok Ostbi (Hawk Ostby), kao i Rejf Džadkins (Rafe Judkins), izvršni producent TV serije “The Wheel of Time”.

igrice
foto: mobygames.com

Projekat će nadgledati studio PlayStation Productions, koji je formiran 2019. godine u cilju adaptacije video igara u filmove i TV serije u saradnji sa Sony Pictures. Prvi veliki projekat ovog studija bio je ovogodišnji film Uncharted, inače adaptacija istoimene video igre, u kojem glume Tom Holand i Mark Valberg.

PlayStation Productions takođe radi na adaptaciji igre The Last of Us, koja će se emitovati kao serija na HBO kanalu, zatim na adaptaciji igre Ghost of Tsushima, prema kojoj će biti snmiljen film, kao i na snimanju serije Twisted Metal, prema istoimenoj legendarnoj igri koja je bila izuzetno popularna na konzoli PlayStation 1.

Bonus video: