Foto: gothamknightsgame.com

Betmena više nema - na vama je da nastavite gdje je on stao!

Igra će biti smještena u otvorenom svijetu, a radnja će pratiti Betmenovu družinu (tzv. Batman Family) koja pokušava da spriječi i sankcioniše kriminalne aktivnosti u gradu Gotham

2492 pregleda 0 komentar(a)
Foto: gothamknightsgame.com
Foto: gothamknightsgame.com

Iz studija Warner Bros Games krajem godine stiže vrlo uzbudljiva avantura u RPG žanru (“igra uloga”) - Gotham Knights! Betmena više nema, a njegovu zaostavštinu sada čuvaju njegovi najbolji saradnici: Batgirl, Nightwing, Red Hood i Robin. Izaberite nekog iz čuvene Betmenove družine i očistite grad Gotham od kriminala.

Warner Bros Games je prijatno iznenadio sve fanove Betmen franšize najavom najnovije igre posvećene svijetu najpoznatijeg noćnog viteza. Kako pojašnjavaju iz ovog čuvenog studija za razvoj video igara, Gotham Knights je igra koja donosi sasvim novu priču iz Betmen univerzuma u kojoj je Betmen mrtav, a njegovu misiju nastavljaju njegovi vjerni saborci. Priča koju predstavlja Gotham Knights nije povezana sa serijalom Batman: Arkham. Igra će biti smještena u otvorenom svijetu, a radnja će pratiti Betmenovu družinu (tzv. Batman Family) koja pokušava da spriječi i sankcioniše kriminalne aktivnosti u gradu Gotham. Junacima i junakinjom ove priče gejmer(ka) će upravljati iz trećeg lica, a misije se mogu rješavati solo ili u co-op modu koji će zahtijevati internet konekciju.

Radnja igre biće smještena u prelijepom, noćnom 3D okruženju
Radnja igre biće smještena u prelijepom, noćnom 3D okruženjufoto: Gothamknightsgame.com

Glavni likovi imaju svoje jedinstvene karakteristike koje će biti važne prilikom razmatranja strategije rješavanja misija, ali jednom napravljen izbor moći će da se promijeni tokom igre. Dakle, ako izaberete Dika, moći ćete kasnije da igrate i s Barbarom (Batgirl). Prvi snimci gejmpleja koje je javnosti na uvid ustupio Warner Bros Games ukazuju da će radnja igre biti smještena u prelijepom, noćnom 3D okruženju dizajniranom u popularnom Unreal Engine 4, a da će tokom borbe u upotrebi biti kako oružje tako i borilačke i vještine. Gejmplej djeluje vrlo dinamično, a akcija vrlo uzbudljiva: gejmer(ka) će moći da leti od zgrade do zgrade na specijalnim spravama, da upravlja moćnim bet-motociklom, kao i da koristi specijalne moći koje se razlikuju kod sva četiri člana “Betmen porodice”. Sudeći prema preliminarnom gejmpleju, možemo vidjeti da će igra imati manji nivo nasilja (bez krvi), što bi trebalo da je učini prigodnom i za mlađe gejmere (zvanični ESRB rejting se još uvijek čeka).

Što se tiče glavnih junaka, gejmeru(ki) su na raspolaganju njih četvoro. Čuvena Barbara Gordon (Batgirl) biće pravi izbor za one koji vole borilačke vještine: njena ekspertiza su džiju-džicu, kikboks i kapueru.

Barbara Gordon (Batgirl) biće pravi izbor za one koji vole borilačke vještine
Barbara Gordon (Batgirl) biće pravi izbor za one koji vole borilačke vještinefoto: Gothamknightsgame.com

Inače, Barbara je zbog povrede kičme dugo vremena provela u kolicima, pa je tokom perioda oporavka razvila i izuzetno dobre vještine iz oblasti IT i komunikacija. Njen cilj je da nastavi tamo gdje je stao njen otac, poznati Gothamov policijski komesar Džim Gordon.

Džejson Todje temperamentna ličnost, ali i požrtvovan prijatelj. Veliki borac za pravdu, tzv. “Red Hood” spreman je da sa svojim prijateljima iskorijeni korupciju u gradu Gotham. Vrlo je vješt u borilačkim vještinama, a precizan je i s vatrenim oružjem.

Spreman da sa svojim prijateljima iskorijeni korupciju u gradu Gotham: Džejson Tod
Spreman da sa svojim prijateljima iskorijeni korupciju u gradu Gotham: Džejson Todfoto: Gothamknightsgame.com

Dik “Nightwing” Grejsonje harizmatični idealista koji na život gleda s velikom dozom optimizma.

Dik Nightwing Grejson prepoznatljiv je i po borilačkim štapovima koje vješto koristi
Dik Nightwing Grejson prepoznatljiv je i po borilačkim štapovima koje vješto koristifoto: Gothamknightsgame.com

Posvećen i energičan, Dik ima sjajne akrobatske sposobnosti koje je stekao zahvaljujući roditeljima koji su radili u cirkusu, a prepoznatljiv je i po borilačkim štapovima koje vješto koristi.

Ekspert za kombinovani psihološki rat i bihevioralne nauke, Tim Robin Drake biće pravi izbor za one koji preferiraju moć intelekta u odnosu na sirovu snagu.

Tim Robin Drake je ekspert za kombinovani psihološki rat i bihevioralne nauke
Tim Robin Drake je ekspert za kombinovani psihološki rat i bihevioralne nauke foto: Gothamknightsgame.com

Robin je veliki poštovalac Betmenove zaostavštine i veoma je posvećen realizovanju njegovih ciljeva. On želi grad u kojem će ponovo vladati heroj, a ne korupcija. Robin je vješt sa štapom (tzv. “quarterstaff”) i to posebno kada napada iz zasjede.

Igra Gotham Knights biće dostupna za najnovije konzole PlayStation 5 i Xbox Series X/S, kao i za PC. Korisnici PS4 i Xbox One neće moći da isprobaju igru na ovim uređajima jer je ona zbog zahtjevnih vizuelnih efekata planirana samo za najnovije konzole. Planirani datum izlaska igre na tržište je 25. oktobar 2022. godine, a cijena za rane porudžbine (pre-orders) iznosi 69.99 američkih dolara (Standard edition), odnosno 89.99 američkih dolara (Deluxe edition, koja uključuje dodatne kozmetičke nadogradnje glavnih junaka i dodatni sadržaj ili DLC). Za sve koji poruče ranije, čeka ih poklon dizajn za bet-motor: 233 Kustom Batcycle skin.

Bonus video: