Zadovoljstvo je spriječiti protivnika da postigne pogodak

Ove sezone je čak dva puta bio proglašen za MVP-a

5215 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Jedan od najboljih PES golmana Evrope Marko Spasojević, već dvije sezone uspješno brani gol ekipe Budućnosti. Ove sezone je čak dva puta bio proglašen za MVP-a.

Iza sebe Spasojević već ima jednu osvojenu Ligu Šampiona sa ekipom Galacticosa, a nada se da će i sa ekipom Budućnosti ove godine osvojiti čak tri pehara. Jedan je već osvojen, a večeras od 21.30 jurišaju na drugi. Naime, plavo-bijeli večeras igraju četvrtfinale Kupa takmičenja protiv Galacticosa iz Srbije, a kako se igra na jedan dobijeni meč, ukoliko pobijede, od 22.10 igraće sa boljim iz duela Panathinaikos - AEK, takođe na jedan dobijeni meč.

Marko u intervjuu za “Vijesti” otkriva kako je zadovoljan ovom sezonom, ali i kakva su mu očekivanja od ostatka takmičenja...

Marko, večeras igrate četvrtfinale Kupa protiv Galacticosa, a ukoliko pobijedite odmah igrate sa boljim iz meča AEK-Panathinaikos. Da li može Budućnost da obezbijedi još jedno finale?

Ukoliko pobijedimo? Mislim da tu pobjedu niko ne dovodi u pitanje, ali sačekajmo, da prođemo prvo Galacticose, pa ćemo pričati dalje. Poslije njih nam dolaze uvijek nezgodni Grci, treba biti ozbiljan maksimalno u oba meča.

Dobili ste protivnika i u četvrtfinalu Lige Šampiona. Budućnost će igrati sa solunskim PAOK-om, koliko očekuješ od tog duela?

Kao što rekoh, uvijek nezgodni Grci, igramo protiv ekipe koja je bila treća u grčkoj ligi i očekujem jedan napet i neizvijestan meč.

U kome vidiš najvećeg konkurenta za titule?

U našoj ligi definitivno ekipu Turkica. Turci igraju dobar i organizovan fudbal i nikad nije lako igrati protiv njih, od grčkih ekipa očekivao sam Panatu da konkuriše za titulu u Lige Šampiona, ali eto, ni grupu nisu prošli, videćemo hoće li neko od Grka do finala Lige Šampiona.

Marko, ti si jedan od najboljih golmana Evrope. Pošto je jedna od najstatičnijih pozicija u timu, koliko ti zadovoljstvo predstavlja da budeš među stativama?

Nije lako, treba biti koncentrisan sve vrijeme jer jedan moj loš potez pravi ogromnu razliku, ali sa druge strane ogromno je zadovoljstvo spriječiti protivnika da postigne pogodak, naročito kad se rezultat “lomi”.

Poruka za publiku koja vas prati?

Nek nastavi da nas prati, imaće što da vide.

Bonus video: