Budućnost večeras može da namiriše trofej

Protivnik plavih je njima dobro poznat klub, ekipa Galacticosa iz Srbije

24586 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Bajović
Foto: Boris Bajović

E-fudbaleri Budućnosti večeras od 21.30 kreću u još jednu borbu za trofej u HFP 11vs11 PES (Pro Evolution Soccer) Ligi Šampiona u sklopu Kup takmičenja koje se ove sezone igra po skraćenom sistemu, odnosno, na samo jedan dobijeni meč, umjesto na dva kao što je bio slučaj u prethodnim sezonama.

Protivnik plavih je njima dobro poznat klub, ekipa Galacticosa iz Srbije, u kojem se sedam prvotimaca podgoričkog kluba okitilo "zlatom" osvajanjem Lige Šampiona u premijernom izdanju najprestižnijeg fudbalskog takmičenja u PES-u, u modu 11vs11.

Od osnivanja Budućnosti, a dijeljenja Galacticosa, ova dva kluba sastala su se sedam puta, a crnogorski predstavnik je bio uspješan čak u pet mečeva. U ovoj sezoni sastali su se dva puta u sklopu regularnog dijela šampionata, a Budućnost je oba puta pobijedila ubjedljivo - 6:0 i 6:1.

Ukoliko savladaju srpski tim, "plavo-bijeli" bi se od 22.10 u polufinalu sastali sa jednim od dva najbolja grčka tima - AEK-om ili Panathinaikosom, koji čine četvrtfinalni par koji se ukršta sa parom iz najavljenog duela.

Veliko finale Kup takmičenja je zakazano za 23. jun, kada će eliminaciona faza Lige Šampiona - najznačajnijeg tajmičenja u organizaciji HFP-a - doživljavati kulminaciju, tako da će pomenuto finale biti uvertira za najvažnije finale sezone koje je zakazano za 27.jun.

Četvrtfinalni mečevi Kupa su:

Budućnost - Galacticos

AEK - Panathinaikos

Radnički Niš - Turkic Khaganate

Hellas eSport - Football Icons

Budućnost će igrati u sastavu: Marko Spasojević, Marko Vuletić, Danilo Bajović, Dalibor Petrović, Drago Mandić, Domen Pečnik, Semih Ozturk, Vučeta Šćepanović, Ivan Ražnatović, Boris Bajović i Bojan Tatar.

Mečeve možete pratiti na zvaničnom YouTube kanalu od 21.30.

Bonus video: