Kakva noć: Budućnost pospremila šampiona Grčke za finale Kupa

U velikom finalu koje je na programu 23. juna igraće opet sa Turkic Khaganate-om, kojeg su porazili u nedavnom finalu evropske divizije sa 2:0 u pobjedama

12083 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Bajović
Foto: Boris Bajović

E-fudbaleri Budućnosti su imali magičnu noć u HFP 11vs11 PES Kup takmičenju, gdje su demonstrirali svoju snagu nad solidnim Galacticosima u četvrtfinalu, a potom i u polufinalu nad jednim od favorita i glavnih konkurenata "plavih" za osvajanje pehara Lige Šampiona - grčkim AEK-om.

U prvom meču koji je počeo u 21.30 Galacticosi su bili pristojan protivnik do 32. minuta kad su popustili pod stravičnim pritiskom Budućnosti, a napadač Boris Bajović postigao gol za 2:1 koji je označio početak kraja nadanjima srpskog kluba.

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 3:1, a do kraja Budućnost je postigla još jedan pogodak za konačnih 4:1.

Po završetku ovog duela, Podgoričani su čekali pobjednika iz derbija četvrtfinalnih duela Kupa, u meču gdje su se sastala dva najbolja grčka tima - AEK i Panathinaikos.

AEK je golom u 90. minutu postigao pogodak za pobjedu, pa je polufinale donijelo duel dva šampiona svojih divizija. Meč je loše počeo za Crnogorce, Atinjani su uz mnogo sreće postigli dva brza gola, ali u igri Budućnosti se vidjelo da su bili spremni za svaki scenario.

Prvo poluvrijeme nije donijelo više golova, pa se u drugo krenulo sa "velikim" deficitom "plavo-bijelih". Uslijedilo je možda i najbolje poluvrijeme Budućnosti u ovoj sezoni, a AEK je na momente izgledao totalno zbunjeno.

Nevjerovatan performans napadačkog kvarteta Šćepanović-Tatar-Bajović-Ražnatović, krunisan je sa šest golova u mrežu protivnika, a Budućnost u ovom evropskom derbiju pokazala svoje najviše ambicije.

Najbolji igrač oba meča je bio sjajni špic Boris Bajović, koji je postigao osam od deset golova za plave i još jednom pokazao u kakvoj formi dočekuje finiš sezone.

Konačan rezultat 6:2 oslikava totalnu dominaciju Podgoričana u drugom poluvremenu, a u velikom finalu koje je na programu 23. juna igraće opet sa Turkic Khaganate-om, kojeg su porazili u nedavnom finalu evropske divizije sa 2:0 u pobjedama.

Najzanimljivije momente i golove sa sinoćnjih mečeva možete pogledati u highlightsima:

Bonus video: