Crna Gora se plasirala na Evropsko CS:GO prvenstvo

Crnogorska reprezentacija u Oradeu putuje 5. jula gdje će se naći među 16 najboljih ekipe Evrope

10309 pregleda 3 komentar(a)
Foto: SESCG
Foto: SESCG

Reprezentacija Crne Gore u sastavu naše najbolje CS:GO ekipe “Perspektiva”, juče je odigrala svoje mečeve grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se od 5. do 10. jula održati u Oradei, Rumunija.

Naši momci su svoj prvi meč odigrali protiv ekipe Azerbejdžana u kojem su ubjedljivom pobjedom (16:5), odlično počeli kvalifikacije i spremili se za Maltu, koja takođe nije mogla da se odupre igri naše reprezentacije.

Crna Gora je slavila (16:9). Iako je već u tom trenutku bilo jasno da će se naša država naći među 16 najboljih u Rumuniji, crnogorski reprezentativci nijesu htjeli da završe kvalifikacije, a da ne daju svoj maksimum i u posljednjem meču grupe, protiv snažne reprezentacije Belgije. Po mišljenju većine, Belgija je bila očigledan favorit u ovom meču, ali su naši reprezentativci demantovali sva očekivanja, te pobjedom (16:11) na mapi “mirage” odnijeli svih devet bodova, te završili grupu na 1. poziciji.

“Nije bilo pitanje da li ćemo, već kada, početi da prikazujemo igru koju smo sposobni i koju znamo da možemo da imamo. Ovo je ekipa koja je prošla mnogo perioda, postavki i turnira, ali se neka osnovica uvijek zadržavala a rezultati uvijek bili nadomak ruke. Sada smo pokazali koliko zapravo možemo, a daćemo svoj maksimum da očekivanja opravdamo i u Rumuniji”, izjavio je menadžer ekipe i bivši kapiten Radovan “brax” Vojinović.

Crnogorska reprezentacija u Oradeu putuje 5. jula gdje će se naći među 16 najboljih ekipe Evrope, a neke od ekipa koje su već poznate su i sa područja balkana. Hrvatska, Srbija i Sjeverna Makedonija su takođe izborile plasman, a danas se igraju i preostali mecevi kvalifikacija.

Sastav Crne Gore: Ognjen “Ogy” Perovic Milovan “Bark” Ilic Almir “Lekzzera” Lekic Ildiar “Scorpioon” Demirovic Armin “Siz” Sukurica Nemanja “ZoZo” Bulatovic (trener)

Bonus video: