F1 Manager 2022 stiže krajem avgusta

Ovaj naslov biće idealna prilika da igrači osjete kako izgledaju obaveze i zadaci onih koji rade “van” staze, a najbolja uloga za tako nešto je vođa tima

2473 pregleda 0 komentar(a)
Foto: blog.playstation.com
Foto: blog.playstation.com

Najbrži cirkus na planeti postaje sve popularniji među ljubiteljima motosporta, a u posljednje vrijeme taj trend se proširio i na gejming industriju. Ovog ljeta stižu čak dva naslova posvećena Formuli 1 i to u dva različita formata.

Već 1. jula gejmeri će imati priliku da “sjednu” u najbolje bolide i osjete nalet adrenalina tokom vožnje na najpoznatijim stazama Formule 1 na svijetu. Riječ je o igri F1 22, čiji developer je Codemasters, a izdavač Electronic Arts. Za one koji su strateški nastrojeni i žele da se oprobaju u vođenju jednog od 10 timova, tu je F1 Manager 2022, koji izlazi 30. avgusta. Developer i izdavač ove igre je kompanija Frontier Developments.

Frontier Developments poznat je po razvoju izuzetno kvaltietnih simulacija, a među najpoznatijim naslovima ove kompanije izdvajaju se Planet Zoo, Planet Coaster, kao i svemirska simulacija Elite Dangerous. F1 Manager 2022 biće prva sportska simulacija na kojoj je radio Frontier Developments.

F1
foto: blog.playstation.com

Ovaj naslov biće idealna prilika da igrači osjete kako izgledaju obaveze i zadaci onih koji rade “van” staze, a najbolja uloga za tako nešto je vođa tima. Dakle, igrač će biti u ulozi osobe koja ima kontrolu nad cijelim timom i moraće da vode računa o svakom detalju i donosiće promišljene odluke kako bi njegov tim bio najbolji na kraju sezone.

Kao vođa tima, vaš zadatak biće da brinete o svim aspektima, od nadogradnje bolida i infrastrukture, preko angažovanja talentovanih vozača i mehaničara do kreiranja strategije za trening, kvalifikacije i samu trku. Iako nećete direktno upravljati bolidom, vaša strategija i odluke biće presudne za ishod trke i šampionata. Koje gume će bolid koristiti tokom trke, koliko će se goriva sipati u bolid, kada i koliko puta će vozač ići u pit stop i koliko agresivno će voziti, sve to su samo neki od izazova pred kojima će se igrač naći u ulozi vođe tima.

F1 Manager 2022 biće dostupan za platforme Xbox Series X|S, PS5/PS4, Xbox One i PC. Za one koji izvrše porudžbinu unaprijed igra će biti dostupna 25. avgusta.

Bonus video: