NASA objavila besplatnu igricu: Slanje astronauta koji će na Mjesecu uspostaviti bazu

”To the Moon and Beyond” biće dostupna za konzole Xbox Series X|S i Xbox One

2784 pregleda 1 komentar(a)
Foto: NASA
Foto: NASA

Američka svemirska agencija NASA objavila je besplatnu single-player igricu pod nazivom “To the Moon and Beyond”, koja će biti dostupna za konzole Xbox Series X|S i Xbox One.

Igrica je zabavno-obrazovnog karaktera i spada u kategoriju “card based” igara, odnosno igara u kojima se gejmplej svodi na prevlačenje karata preko interfejsa.

Glavni izazov za igrača je da napravi i upravlja svojim svemirskim programom kako bi poslao ekipe astronauta koji će uspostaviti trajnu bazu na Mjesecu.

Igrica
foto: NASA

Igrač mora savladati svih osam koraka koji su ključni za misiju kako bi ljudi mogli bezbjedno otputovati do Mjeseca i trajno ga naseliti.

Da bi projekat bio uspješan, potrebno je obaviti adekvatna istraživanja. Igrač može izabrati koja istraživanja želi da finansira na Međunarodnoj svemirskoj stanici, a koja na Zemlji.

Igrica
foto: NASA

Obavljanje istraživanja na Međunarodnoj svemirskoj stanici može smanjiti troškove nekih projekata ili pružiti mogućnost finansiranja drugih projekata.

Rezultati projekata koje igrač finansira određuju budžet za narednu godinu i predstavljaju korak bliže izgradnji sopstvene rakete, svemirskog odijela, Lunarne svemirske stanice, nastanjivanju Mjeseca i još mnogo toga.

Svaka odluka koju igrač donese utiče na ishod svemirskog programa, koji se sastoji od osam djelova. Uz to, mogu se pojaviti i neočekivani događaji koji takođe mogu uticati na razvoj programa. Rok za završetak projekta je četiri godine.

Bonus video: