Adrenalinska akcija stiže u oktobru

Fokus igrice Call of Duty: Modern Warfare II je na čuvenim specijalcima iz jedinice 141 i njihovoj priči

1002 pregleda 0 komentar(a)
Foto: https://www.callofduty.com/blog
Foto: https://www.callofduty.com/blog

Poznati američki studio Infinity Ward najavio je izlazak najnovijeg dijela iz legendarne franšize Call of Duty. U pitanju je Call of Duty: Modern Warfare II - pucačina iz prvog lica koja donosi do sada neviđen stepen holivudske akcije, adrenalinskih sukoba, najnovije naoružanje, ali prije svega - fokus na tim specijalaca iz čuvene jedinice “Task Force 141” i njihovu priču.

Call of Duty MWII će donijeti, sudeći prema prvim snimcima, možda i najbolje razrađen gejmplej do sada. Pod tim mislimo na kombinaciju detaljno urađenog 3D okruženja, po prvi put intezivno razrađenog sistema borbe pod vodom, upotrebe taktičkog naoružanja koje probija zidove, napredne vještačke inteligencije koja upravlja protivnicima protiv kojih ćete se boriti i fokusa na priču o ekipi kojom upravljate. Među gejmerima veoma poznatu “one-four-one” jedinicu inače čine: narednik Džon Soap Mektaviš, narednik Kajl Gaz Gerik, poručnik Sajmon Ghost Rajli, kapetan Džon Prajs i pukovnik Alehandro Vargas.

Vožnja brzim vojnim čamcima, izlijetanje iz aviona, pucnjava iz automobila, upadanje u skrovišta terorista, klizanje po kišnoj palubi teretnjaka, borba pod vodom, ronjenje, noćna borba - sve ovo i još puno toga što fanovi dobre akcije u FPS žanru mogu da požele donijeće upravo najnoviji CoD MWII!

Pored prelaženja igrice u solo režimu (single-player campaign), biće dostupan i čuveni “multiplayer” mod, tj. sistem u kojem će se više igrača povezivati preko interneta kako bi igrali zajedno ili jedni protiv drugih. Developeri iz Infinity Warda su na nedavno održanoj konferenciji predstavili i detalje onlajn moda za više igrača (multiplayer i co-op). Kako prenosi poznati portal DotEsports, direktori odjeljenja za dizajn multiplayer moda, Džo Seso i Džefri Smit, otkrili su da će igrači koji se budu povezali preko interneta moći da uživaju u čarima unaprijeđenog taktičkog gejmpleja. Naime, imaće priliku da se prvi put oprobaju u borbi pod vodom gdje će gejmplej biti usklađen sa zakonima fizike - meci će putovati sporije, borba će biti teža, igrači će možda imati prednost ukoliko budu koristili hladno oružje i slično. Osim noviteta u pogledu borbe u vodi, novi CoD donosi i upotrebu kamera osjetljivih na pokret, taktičkog naoružanja koje probija zidove, kao i hakerskih napada (DDoS).

igrica
foto: https://www.callofduty.com/modernwarfare2

Developeri iz Infinity Ward su takođe saopštili da im je iskustvo iz prethodnih djelova pomoglo da shvate kako se igrači ponašaju u onlajn areni, pa su stoga gejmplej u najnovijem dijelu prilagodili za tri vrste igrača: jurišnik (rusher), stražar (sentinel) i lovac koji se prikrada (stalker). Jurišnici su oni koji vole agresivan gejmplej koji se odvija brzo i po principu “trči i pucaj”, stražari najviše paze na svoju sigurnost i igraju defanzivno, dok lovci vole da se prikradaju i čekaju pravu priliku za smrtonosni napad.

igrica
foto: https://www.callofduty.com/modernwarfare2

Planirano je da najnoviji Call of Duty izađe na tržište 28. oktobra 2022. godine, a najvjerovatnije uporedo s novim naslovom franšize namijenjenim pametnim telefonima - Call of Duty Warzone 2 (žanr: “battle royal”). Razvoj igrice potpisuje Infinity Ward, a izdavač je čuveni Activistion. Developeri su najavili prepun kalendar uzdbudljivih aktivnosti poslije izlaska CoD MWII: besplatne dodatke, nagrade, turnire, nove mape, modove i mnogo toga što bi igricu trebalo da učini zanimljivom na duži vremenski period.

Igrica će biti dostupna za konzole (Sony PS4 i PS5, XboX One i X/S) i PC. Sve dodatne informacije u vezi s igricom kao i detalji pogodnosti koje donosi ranije naručivanje dostupni su na zvaničnom sajtu: https://www.callofduty.com/modernwarfare2.

Bonus video: