Crna Gora domaćin Evropskog prvenstva u e-fudbalu

Maraton uzbudljivih utakmica u organizaciji Saveza elektronskih sportova Crne Gore počeće 7. septembra u Bemax areni gdje će se prvenstvo odvijati sva tri dana

36066 pregleda 20 komentar(a)
Reprezentativac Crne Gore u e-fudbalu Vučeta Šćepanović, Foto: SESCG
Reprezentativac Crne Gore u e-fudbalu Vučeta Šćepanović, Foto: SESCG

Ovog septembra Crna Gora će po prvi put biti domaćin evropskim gejmerima, na Evropskom prvenstvu u eFootball PES (efudbal) koje će se održati od 7. do 10. septembra u Podgorici.

Prvo zvanično internacionalno gejming takmičenje ikada organizovano u Crnoj Gori okupiće najmanje 36 zemalja koliko je do sada potvrdilo učešće, a najavljene su ekipe iz čak 42 zemlje.

logo efudbal
foto: SESCG

Prema riječima Filipa Šoća, predsjednika Saveza elektronskih sportova Crne Gore, koji je organizator događaja, gejming reprezentacije u svjetski poznatoj fudbalskoj simulacijiće se nadmetati za nagradni fond od deset hiljada dolara. Najbolje ekipe očekuje odlazak na Svjetsko prvenstvo na Baliju, u decembru.

“Evropsko prvenstvo u PES-u je najveći internacionalni gejming događaj ikada organizovan u Crnoj Gori. Maraton uzbudljivih utakmica počeće 7. septembra u Bemax areni gdje će se prvenstvo odvijati sva tri dana, uz prisustvo publike i razne događaje kojima ćemo sa sponzorima podržati manifestaciju. Pet najbojih ekipa plasiraće se na Svjetsko prvenstvo na Baliju”, rekao je Šoć.

Našu reprezentaciju će predstavljati najbolji i e-fudbal igrač iz kvalifikacija.

Kvalifikacioni turniri će se održati u različitim gradovima Crne Gore, a najboji sa turnira će se pridružiti našim najboljim igračima u Podgorici na završnom turniru.

Najbolji igrač turnira biće predstavnik Crne Gore na Evropskom prvenstvu efootball 2022.

Ekipe na prvenstvu će biti podijeljene na grupe od po četiri, a samo dvije najbolje ekipe iz svake grupe prolaze u narednu fazu takmičenja.

Pored SESCG organizator prvenstva je IESF (Svjetska e-sport federacija), uz podršku korporacije KONAMI, kompanije za softverski inženjering Kodio, i portala Vijesti.

Bonus video: