Stiže nova igrica s tematikom iz Gospodara prstenova

Igrači će morati da istražuju nepregledne rudnike u carstvu Patuljaka kako bi pronašli i iskopali dragocjene metale i druge resurse koje će koristiti kako bi napravili bolje alatke, opremu, oružje i građevine.

2495 pregleda 0 komentar(a)
Foto: returntomoria.com
Foto: returntomoria.com

Na nedavno održanom događaju Epic Games Store Summer Showcase najavljena je nova igrica koja će biti smještena u svima dobro poznatom svijetu fantazije iz romana DŽ. R. R. Tolkina. Riječ je o „survival crafting“ igrici The Lord of the Rings: Return to Moria, a glavni likovi biće, naravno, Patuljci. Developeri igre su North Beach Games i Free Range Games, a planirani datum izlaska igrice je proljeće 2023. godine.

Radnja The Lord of the Rings: Return to Moria odvija se u četvrtom razdoblju Srednje zemlje. Igrači upravljaju družinom Patuljaka koje je gospodar Gimli pozvao u Maglene planine (Misty Mountains) kako bi povratili plijen koji je nestao iz Morije - čuvene naseobine, rudnika i kraljevstva Patuljaka. Originalni naziv Morije bio je Kazad-dum, što na patuljačkom jeziku znači Patuljkop (Dwarrowdelf), dok su Patuljci sebe zvali Kazad. Vilenjaci su ovo mjesto u početku zvali Hadodrond, da bi rudnik, nakon što je opustošen, promijenio naziv u Morija (od vilenjačke riječi mor u značenju „mračna“ i ja u značenju „provalija“).

Upravo će se u dubinama Morije odvijati radnja ove igre. Igrači će morati da istražuju nepregledne rudnike u carstvu Patuljaka kako bi pronašli i iskopali dragocjene metale i druge resurse koje će koristiti kako bi napravili bolje alatke, opremu, oružje i građevine.

Avanture kroz Moriju igrači mogu prolaziti samostalno ili onlajn sa svojim prijateljima. Osim traženja i sakupljanja metala, igrači će morati i da prežive u mračnim dubinama Morije. Održavanje dovoljne količine hrane, sna, temperature i izbjegavanje stvaranja velike buke biće ključni elementi u borbi za opstanak u podzemnom svijetu.

Return to Moria
foto: returntomoria.com

Osim „kraftanja“ i istraživanja lokacija, igrači će s vremena na vrijeme morati da se bore protiv Orka, Goblina i drugih nemani koje se nalaze u Moriji. Oni koji su gledali film Gospodar prstenova, posebno prvi dio, znaju da Orke i Gobline u Moriji privlači buka, tako da će igrači morati da vode računa o buci koju stvaraju kada iskopavaju metale ili kuju oklop i oružje. Ovaj segment uveden je kako bi cjelokupni doživljaj igranja bio što vjerodostojniji.

Na kraju, igrači će imati mogućnost da kreiraju lik Patuljka po sopstvenoj želji u kreatoru prilagođenih likova (custom character creator).

Bonus video: