Bajka se nastavlja: Budućnost u trileru izbacila PAOK

Podgoričani su sa Soluncima odigrali antologijske mečeve pobijedivši rezultatom 2:1 u pobjedama, a dva od tri meča su otišla u produžetke

10509 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Boris Bajović
Foto: Boris Bajović

E-fudbaleri Budućnosti su sinoć u HFP PES (Pro Evolution Soccer) 11vs11 Ligi Šampiona odigrali najneizvjesnije mečeve od svog postojanja protiv grčkog PAOK-a u četvrtfinalnom duelu koji je bio centralni događaj eliminacionih duela u navedenom takmičenju.

Podgoričani su sa Soluncima odigrali antologijske mečeve pobijedivši rezultatom 2:1 u pobjedama, a dva od tri meča su otišla u produžetke.

U prvom meču viđena je najbolja utakmica plavo-bijelih prethodne večeri, gdje su dominirali na svakom dijelu terena. Već u šestom minutu na 1:0 povisio je napadač Ivan Ražnatović, nakon sjajne akcije.

Utakmica visokog inteziteta igrala se cijelo prvo poluvrijeme, a početkom drugog, u 49.minutu, na 2:0 povisio je špic - Boris Bajović. To je bio, ispostaviće se, konačan rezultat meča, a MVP titulu ponio je zadnji vezni, Drago Mandić, vrhunskom igrom u defanzivi.

budućnost pes
foto: Boris Bajović

U drugom meču, PAOK je pokazao da nije slučajno među osam najboljih Starog kontinenta, a u 14. minutu poveli su 1:0. Podgoričani su nedugo zatim (18.minut) poravnali rezultat još jednim golom Borisa Bajovića, ali Grci u 26. minutu uzvraćaju i ponovo vode. Presing plavih je urodio plodom pa je Ivan Ražnatović u 35. minutu opet vratio na rezultatski egal, a u 47. minutu se činilo da će Budućnost poslije gola Borisa Bajovića i prvog vođstva na meču riješiti ovaj četvrtfinalni duel u dvoje utakmice.

PAOK se nije predao pa su 13 minuta prije kraja izjednačili i utakmicu odveli u produžetke. Do cijelog plijena stigli su 109. minutu iz akcije koja nije obecavala i tako je ovaj dvoboj dobio majstoricu, što je uobičajena pojava u eliminacionim duelima.

U trećoj utakmici crnogorski predstavnik je odmah načeo mrežu Solunaca golom Bajovića, ali je scenario bio sličan drugom duelu. Budućnost je vodila i 2:1 pogotkom Bojana Tatara, a PAOK je golom u 82. minutu obezbijedio sebi još jedne produžetke. Ipak, MVP trećeg okršaja - Ivan Ražnatović, donosi Budućnosti pobjedu golom na startu prvog produžetka, i tako obezbjeđuje polufinale svojoj ekipi koje je na programu u ponedjeljak, 20.juna.

budućnost pes
foto: Boris Bajović

I u ostalim četvrtfinalnim duelima se igrala majstorica, a rezultati su:

Budućnost - PAOK 2:1 (2:0, 3:4, 3:2)

AEK - Cyborgs 2:1 (6:2, 0:3, 3:1)

Radnički Niš - HNK Gorica 2:1 (3:2, 1:3, 2:0)

Turkic Khaganate - Ionikos (večeras)

U polufinalu Budućnost će igrati sa AEK-ok, i tako juriti svoje prvo finale u Ligi Šampiona.

Najzanimljivije momente sa sinoćnjih mečeva možete pogledati u highlightsima:

Bonus video: