Svjesni smo sopstvene snage

E-fudbaleri Budućnosti večeras od 21.40 sati igraju sa ekipom AEK-a za finale Lige šampiona

7044 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Miloš Todorović
Foto: Miloš Todorović

Nakon tri iscrpljujuće utakmice koje se imali sa ekipom PAOK-a u petak veče, e-fudbaleri Budućnosti večeras će opet uzeti džojstike u ruke. Ovoga puta očekuje ih polufinalni meč, a za protivnika će imati grčku ekipu AEK-a.

Odmorni su, pa u meč ulaze spremni da ostvare još jednu pobjedu, i time budu samo na korak od još jednog trofeja, tvrdi odbrambeni igrač Budućnosti Marko Vuletić.

Utakmica počinje u 21.40 sati, a fudbaleri Budućnosti moraju pobijediti u dva meča da bi prošli dalje.

Tokom ove sezone odigrali su 47 mečeva, u čak 41 su uspjeli da ostvare pobjedu, imali su samo dva poraza, dok su četiri utakmice igrali neriješeno. Zeto i ne čudi što “pucaju” na sva tri pehara. Jedan- Liga divizije je već osvoje, a očekuje ih Liga Šampiona i Kup gdje su takođe stigli do finala.

Vuletić tvrdi da bez obzira na to koliko večerašnji mečevi budu trajali, on i njegovi saigrači biće maksimalno skoncentrisani na igru...

Marko, uspjeli ste da savladate ekipu PAOK-a u četvrtfinalu, a utakmice su bile prilično neizvijesne i teške. S obzirom na to da ste imali svega dva dana pauze, jeste li spremni da upišete još jednu pobjedu protiv AEK-a i stignete do finala?

Da, baš tako, imali smo tri iscrpljujuće utakmice za PAOK-om iz kojih smo izašli kao pobjednici. Ništa neočekivano, znamo da u četvrtfinalu Lige šampiona svaka utakmica traži maksimalnu pažnju i koncentraciju, a uglavnom najmanje greške odlučuju duele od tolike važnosti. U mečeve protiv AEK-a ćemo ući odmorni, dva dana smo iskoristili da sumiramo utiske iz mečeva četvrtfinala i da “ohladimo” glave, tako da ne sumnjam da ćemo sa maksimalnom koncentracijom odigrati polufinale.

Ove sezone igrali ste odličan fudbal, osvojili ligu divizije, a ne krijete da pretendujete i na osvajanje Lige Šampiona i Kupa. Jeste li sebi ipak postavili pretežak zadatak i je li do sad to ikome pošlo za rukom da u jednoj sezoni osvoji tri pehara?

Na samom startu takmičenja smo postavili sebi visoke ciljeve i mišljenja sam da je to jedina formula ukoliko želite da budete najbolji. Naravno, svjesni smo sopstvene snage, i nismo bili nerealni što smo sebi postavili tako teške zadatke. Nalazimo se u savršenoj poziciji, kao što si rekla, osvojili smo pehar namijenjen prvaku divizije, igramo polufinale Lige šampiona i finale Kupa. Dakle, vrlo blizu smo osvajanju “triplete” koju do sada niko nije ostvario.

Nekad utakmice znaju da traju i preko dva sata. Koliko je teško ostati koncentrisan na dobar fudbal?

Utakmice u regularnom dijelu šampionata ne zahtijevaju toliku koncentraciju, naročito ako timovi poput nas obezbijede doigravanje na sredini šampionata. Ipak, puno se psihički angažujemo u svakom meču, a nekad nam “nebitni” mečevi služe za vježbanje za ono što nas čeka u plejofu. U nokaut fazi zaista ulazimo u mečeve kako treba, mentalno se pripremamo za takve duele tokom cijele sezone i takve mečeve najviše volimo da igramo. Ulažemo velike napore, tako da nije neočekivano ukoliko nam padne koncentracija na momente, ali ne dozvoljavamo da to traje toliko dugo da bi nam uticalo na rezultate. Imamo jedni druge, tako da se uvijek međusobno podižemo.

Marko, ti si odbrambeni igrač. Koliko je teško nekad pružiti otpor napadačima protivničkog tima i ko ti je tokom sezone zadao najviše muke?

Iskren da budem, od početka karijere u ovom modu želio sam da igram samo odbranu. Motiv nalazim u tome što u 90% timova najbolji igrači igraju napad, i zaista uživam da igram protiv njih i da ih nerviram svojim prisustvom. Kao i u pravom fudbalu, postoje igrači koji vam odgovaraju ili ne, ali generalno nemam protivnika za kojeg smatram da može da me nadigra, a ako bih morao da izdvojim nekoga protiv koga ne volim baš da igram, neka to bude desno krilo Panathinaikosa, protiv kojeg ove sezone neću imati priliku više da igram, nažalost, jer su ispali iz TOP 16 faze Lige Šampiona što je svojevrsno iznenađenje, s obzirom na to da su bili u uži krug favorita.

Upravo kad ste igrali finale lige divizije, ti nisi igrao zbog privatnih obaveza. Je li ti bilo teško da gledaš saigrače dok su se borili i pobjeđivali? Je li bilo adrenalina kao i kad igraš?

Prvi put sam se susreo sa situacijom gdje su mi “vezane” ruke, odnosno, da ničim ne mogu da doprinesem u tako bitnom meču. Zbog toga mi je bilo još teže, a osjećao sam se kao da sam na terenu. Na sreću, u rosteru imamo vrlo kvalitetne izmjene, pa se moje odsustvo nije osjetilo i osvojili smo prvi pehar igrom kakvu smo prikazivali tokom cijele sezone.

Želja za osvetom Turkica ne može biti jača od naše želje za peharima

Finale Kupa vam predstoji u petak, a snage ćete opet odmjeriti sa ekipom Turkica. Jeste li uspjeli da “provalite” do sad njihove “slabe tačke”?

Apsolutno, između njih i nas nema tajni. Oni su naši glavni konkurenti, a kako smo u istoj diviziji, i uglavnom zajedno u završnicama, s njima smo odigrali najviše mečeva. Nisu to obični mečevi, s njima je uvijek nevažno u kojoj smo fazi takmičenja, tako da nam međusobni dueli uvijek izgledaju kao da je finale. Sada i jeste, sigurno žele da nam se osvete za prethodno finale, ali stojimo čvrsto na zemlji, znamo što hoćemo i što želimo, tako da njihova želja za osvetom ne može biti jača od naše želje za peharima.

Bonus video: