Napad na istoriju: Budućnost i AEK odlučuju o prvom finalisti Lige Šampiona

Budućnost ima priliku da ispiše istoriju osvajanjem "triplete", što za sada nikom nije pošlo za rukom

1974 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Boris Bajović
Foto: Boris Bajović

E-fudbaleri večeras od 21.40 igraju polufinale HFP PES (Pro Evolution Soccer) 11vs11 Lige Šampiona protiv grčkog AEK-a, u duelu koji će odlučiti prvog putnika u veliko finale zakazano za 27.jun.

Budućnost i AEK su igrali nedavno u polufinalu Kup takmičenja, a plavi su u tom meču preokrenuli prednost Atinjana sa poluvremena i od 0:2 došli do 6:2.

U istoriji su igrali tri puta a Podgoričani su pored pomenute pobjede u Kupu odnijeli još jedan trijumf u prethodnoj sezoni, tako da u međusobnim duelima Crnogorci vode sa 2:1.

Budućnost pes
foto: Boris Bajović

Večerašnji protivnici su najuspješniji timovi u regularnom dijelu sezone, naime, Budućnost je uz četiri remija imala samo jedan poraz, dok je AEK bio bez poraza uz tri remija, a prvi put u tekućoj sezoni su protiv "plavo-bijelih" osjetili ukus poraza, u pomenutom Kupu.

Drugi polufinalni duel čine favorizovani Turkic Khaganate i autsajderi u ovom duelu - Radnički Niš.

Ukoliko večeras Budućnost pobijedi, a Turci eliminišu Nišlije, desiće se presedan u svijetu e-sporta, i dva kluba igraće sva tri finala u organizaciji HFP-a, meč finala evropske divizije plavi su riješili u svoju korist, u četvrtak 23. juna ih očekuje finale Kupa, a savršene sezone dva tima imale bi završnicu iz snova - finale Lige Šampiona.

Takođe, Budućnost ima priliku da ispiše istoriju osvajanjem "triplete", što za sada nikom nije pošlo za rukom.

Za Podgoričane će večeras nastupiti: Marko Spasojević, Marko Vuletić, Danilo Bajović, Dalibor Petrović, Drago Mandić,Semih Ozturk, Domen Pečnik, Vučeta Šćepanović, Ivan Ražnatović, Boris Bajović i Bojan Tatar.

Duel možete pratiti od 21:40 na zvaničnom YouTube kanalu.

Bonus video: