Silna Budućnost u finalu Lige Šampiona

Podgoričani su bili bolji od grčkog AEK-a rezultatom 2:1 u pobjedama, a koji je na sličan način kao "plavi" odigrao sezonu, u kojoj su jedina dva poraza doživjeli upravo od Budućnosti (u polufinalu Kupa i polufinalu Lige Šampiona)

5404 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Boris Bajović
Foto: Boris Bajović

E-fudbaleri Budućnosti plasirali su se prošle večeri u finale HFP PES (Pro Evolution Soccer) 11vs11 Lige Šampiona i na taj način stigli na korak od krunisanja perfektne sezone.

Podgoričani su bili bolji od grčkog AEK-a rezultatom 2:1 u pobjedama, a koji je na sličan način kao "plavi" odigrao sezonu, u kojoj su jedina dva poraza doživjeli upravo od Budućnosti (u polufinalu Kupa i polufinalu Lige Šampiona).

Ovo predstavlja istorijski uspjeh zbog činjenice da Crnogorci poslije osvojenog pehara šampiona divizije imaju mogućnost da osvoje takozvanu "tripletu", odnosno, sva tri pehara u sezoni, što za sada nikome nije pošlo za rukom. Još jedan kuriozitet je da će u svakom od tri finala u sezoni igrati sa istim protivnikom - Turkic Khaganate-om, koji je sinoć bio bolji od niškog Radničkog sa 2:0 u pobjedama.

budućnost pes
foto: Boris Bajović

U prvoj utakmici Budućnost je odigrala izvanredno pobijedivši rezultatom 3:0, golovima Ivana Ražnatovića u 27. i 45. minutu, i kapitena Bojana Tatara u 41. minutu. Nevjerovatnu utakmicu na oba kraja terena odigrao je turski rerezentativac Semih Ozturk koji je bio MVP meča.

Velika mentalna potrošenost u prvom meču, loše se odrazila na Podgoričane u drugom, gdje je AEK pokazao zašto je u polufinalu Lige Šampiona, a uz dva "srećna pogotka" na startu, lako priveo duel kraju pobijedivši 5:2.

Čitava sezona i svi ciljevi Budućnosti stali su u treći meč, koji je odlučivao prvog putnika u veliko finale. Znajući da će AEK ponešen rezultatom iz prethodnog meča napasti iz svih oružja, "plavo-bijeli" su sproveli specifične taktičke zamisli, prepustivši protivnicima loptu i čekajući kvalitetan kontra-napad.

Takav pristup je odmah donio rezultat kada je u 11. minutu "desetka" Budućnosti Vučeta Šćepanović postigao gol iz odlične kontre. Tu je, ispostaviće se, bio i kraj nadanjima Atinjana da mogu da da pomrse račune na virtuelnom stadionu "pod Goricom".

Boris Bajović je sjajnim snalaženjem u 18. minutu povisio na 2:0, a onda u 25. potvrdio putnika u finale zakazano za 27.jun. AEK je još jednom zaprijetio golom u 30.minutu smanjivši na 3:1, ali je najkorisniji igrač duela, Boris Bajović, završio posao u 44. minutu golom za 4:1. Smanjili su protivnici na 4:2 i tako se oprostili od takmičenja u Ligi Šampiona.

budućnost pes
foto: Boris Bajović

Plavi u četvrtak 23. juna od 22 sata igraju finale Kupa, a u ponedjeljak 27. juna od 21.40 igraju finale Lige Šampiona. U oba duela protivnik će biti Turkic Khaganate.

Najzanimljivije momente sa sinoćnjih mečeva možete pogledati u highlightsima:

Bonus video: