Barselona protiv Bajern Minhena u četvrtfinalu najprestižnijeg klupskog takmičenja u eFootball-u

Mečevi nokaut faze igraće se u takozvanom „best-of-3“ formatu, odnosno na 2 dobijena meča. Svaki tim predstavljaće po 3 igrača koji će mečeve igrati „1 na 1“ protiv igrača iz protivničkog kluba.

3794 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Konami Digital Entertainment
Foto: Konami Digital Entertainment

eFootball Championship Pro ulazi u samu završnicu. Nakon izuzetno uzbudljive grupne faze, dobili smo šest najboljih klubova koji će se kroz nokaut fazu boriti za titulu prvaka za sezonu 2021-2022. Od takmičenja su se oprostili Arsenal i Mančester Junajted, dok su Barselona, Bajern Minhen, Roma, Monako, Seltik i Galatasaraj izborili plasman u završnicu najprestižnijeg klupskog turnira u eFootball-u.

U grupi A, Bavarci su uspjeli da izbace „Crvene đavole“ zahvaljujući pobjedi koju je njihov igrač FCB_Mestre ostvario u posljednjem meču protiv GuiFera, igrača Monaka. Za Monako ovaj meč nije bio od rezultatskog značaja, jer je već ranije obezbijedio plasman u nokaut fazu kao drugoplasirani tim u ovoj grupi. Najbolji tim u grupi A bio je Seltik, koji je nakon devet odigranih mečeva imao pet pobjeda, jedan remi i tri poraza, što je na kraju bilo dovoljno za ubjedljivih 16 bodova.

eFootball
foto: Konami Digital Entertainment

U grupi B nije bilo neizvjesnosti. Roma, Barselona i Galatasaraj zabilježili su po četiri pobjede, uz različit odnos remija i poraza koji je Romi bio dovoljan za prvo mjesto, dok su Barselona i Galatasaraj morali da se zadovolje drugim, ondosno trećim mjestom. S druge strane, Arsenal nije imao nikakve šanse za prolazak dalje. Engleski predstavnik ostvario je samo jednu pobjedu, uz četiri remija i isto toliko poraza, kao i negativnu gol razliku od 8 golova.

eFootball
foto: Konami Digital Entertainment

Prvoplasirani timovi iz grupe A i B, Seltik i Roma, izborili su direktan plasman u poulfinale eFootball Championship Pro turnira gdje će čekati pobjednike četvrtfinalnih duela. Seltik će se sastati s boljim iz duela Barselona – Bajern Minhen, dok će Roma pokušati da dođe do velikog finala protiv boljeg iz duela Monako – Galatasaraj.

eFootball
foto: Konami Digital Entertainment

Četvrtfinalni i polufinalni mečevi igraju se u subotu (25. jun), a već u nedjelju (26. jun) igraće se duel za treće mjesto, kao i veliko finale.

Mečevi nokaut faze igraće se u takozvanom best-of-3 formatu, odnosno na 2 dobijena meča. Svaki tim predstavljaće po 3 igrača koji će mečeve igrati „1 na 1“ protiv igrača iz protivničkog kluba.

Mečevi nokaut faze prenosiće se uživo na zvaničnom eFootball YouTube kanalu, kao i na zvaničnoj eFootball Facebook stranici.

Što se sastava timova tiče, oni će izgledati ovako:

Barselona / Bajern Minhen

eFootball
foto: Konami Digital Entertainment

Monako / Galatasaraj

eFootball
foto: Konami Digital Entertainment

Seltik

eFootball
foto: Konami Digital Entertainment

Roma

eFootball
foto: Konami Digital Entertainment

Bonus video: