Posljednji ples Budućnosti i Turkica za evropsku krunu

Najvažniji - trofej Lige Šampiona - uzeće tim koji će poslije noćašnjih mečeva (21.40 časova) moći da kaže da je imao najuspješniju sezonu od svog osnivanja

4722 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Boris Bajović
Foto: Boris Bajović

Poslije četiri mjeseca beskompromisne borbe na virtuelnim terenima širom Evrope za trofej namijenjen šampionu u HFP PES (Pro Evolution Soccer) 11vs11 Ligi Šampiona, sve je svedeno na jedan duel u kojem učestvuju dva tima koja su itekako dokazala da su najbolja - Budućnost i Turkic Khaganate, u finalu koji će dati odgovor na pitanje koji tim je šampion evropskog kontinenta.

Ovo će biti treće finale ove dvije ekipe ove sezone, poslije završnica u evropskoj diviziji i Kup takmičenju, gdje su večerašnji protivnici osvojili po jedan pehar.

Ipak, najvažniji - trofej Lige Šampiona - uzeće tim koji će poslije noćašnjih mečeva (21.40 časova) moći da kaže da je imao najuspješniju sezonu od svog osnivanja.

budućnost pes
foto: Boris Bajović

Evropa će dobiti novog prvaka, a ko god osvoji, biće prvi "ušati" u njihovim vitrinama.

Dugo se tokom tekuće sezone naslućivalo da će upravo ovo biti posljednji meč u sezoni, jer su dva tima prikazivala najbolju igru, a njihovi međusobni dueli su uvijek nosili epitet derbija.

Podgoričani su bili uspješniji, naime, u regularnom dijelu prvenstva, plavi su nanijeli najteži poraz Turcima ove sezone, bilo je 6:2. U drugom, neriješeno - 2:2, u nevjerovatnom meču današnjih protivnika. Finale evropske divizije donijelo je dominantu predstavu Crnogoraca, koji su sa 2:0 u pobjedama osvojili svoj prvi trofej.

U najmanje bitnom takmičenju - Kupu, Turkic je ostavio Budućnost bez mogućnosti osvajanja "triplete". Vodili su plavo-bijeli preko 70 minuta meča, da bi u sudijskoj nadoknadi Turci izborili produžetke, a nakon jedanaesteraca osvojili svoj, takođe, prvi trofej.

Poslije lako osvojenih prvih mjesta u grupnoj fazi Lige Šampiona (TOP 16), Budućnost i Turkic Khaganate su na različite načine krčili svoj put do finala.

Budućnost je u četvrtfinalu igrala protiv moćnog PAOK-a, sa kojim je u tri utakmice igrala dva produžetka, i rezultatom 2:1 u pobjedama trasirala svoj put u polufinale.

Tamo ih je čekao jedan od favorita za naslov šampiona, atinski AEK, koji je u sezoni imao samo jedan poraz, upravo od Budućnosti u polufinalu Kupa. Maratonski mečevi su takođe donijeli tri duela, a maestralnom predstavom u trećem meču Podgoričani su eliminisali Grke, a sebi obezbijedili najveći meč od postojanja.

Turkic je imao mnogo "lakši" put, branilac titule - Ionikos je diskvalifikovan zbog povrede pravilnika, pa su u polufinalu igrali protiv niškog Radničkog, kojeg su lako riješili sa 2:0 u pobjedama.

Oči cijele evropske PES zajednice će biti uprte u večerašnji duel, za koji se naslućuje da će biti najbolje finale od osnivanja HFP Lige Šampiona.

Za najprestižniji trofej, istoriju i slavu u gejmingu, u dresu Budućnosti noćas će se boriti: Marko Spasojević, Marko Vuletić, Dalibor Petrović, Danilo Bajović, Drago Mandić, Semih Ozturk, Domen Pečnik, Vučeta Šćepanović, Ivan Ražnatović, Boris Bajović i Bojan Tatar.

budućnost pes
foto: Boris Bajović

Kao i do sada, ovaj meč moći ćete da pratite na zvaničnom YouTube kanalu plavih.

Bonus video: