Spremni smo da ekipi Turkica nanesemo najteži poraz

Mandić siguran da će njegovi saigrači večeras od 21.40 uspjeti da sezonu završe trijumfom u Ligi šampiona

3020 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Boris Bajović
Foto: Boris Bajović

E-fudbaleri Bućnosti večeras završavaju četvrtu sezonu u Ligi šampiona. Naime, iza njih je veliki broj pobjeda jer su ove sezone pokazali koliko su nadmoćni u odnosu na ostale ekipe. Osvojen je pehar Lige divizije, a večeras pucaju na još jedan - osvajanje Lige Šampiona.

Iako im je jedan pehar u finalu Kupa u četvrtak izmakao u produžecima, spremni su da večeras pokažu superiornost na terenu, te još jednom u ovoj sezoni poraze ekipu Turkic Khaganate.

Tokom ove sezone Budućnost je od 49 mečeva uspjela da ostvari 42 pobjede, imali su samo tri poraza od kojih je jedan bio u finalu Kupa, dok su četiri utakmice igrali neriješeno.

Zadnji vezni igrač Drago Mandić siguran je da će uspješnu sezonu Budućnost krunisati još jednim trofejom, te poručuje ljubiteljima fudbala da obavezno isprate meč koji se igra od 21.40 sati, a prenos će biti na zvaničnom Youtube kanalu efc Budućnosti.

Drago, došao je dan velikog finala, ti si opet finalista poslije tri sezone. Kakav je osjećaj igrati najvažniji meč?

Da, veliko finale je pred nama, a čitav tim osjeća uzbuđenje zbog večerašnjeg duela. Ponosan sam što imam priliku za drugi trofej, poslije osvojenog sa Galacticosima u prvoj sezoni i zaista jedva čekam početak meča.

Ovog puta ti je drugačija uloga - igraš kao najvažniji šraf tima, da li si spremam za pritisak finala?

Apsolutno da jesam, za ovo igramo čitavu sezonu. Ne znam da li sam najvažniji šraf, ali dajem sve od sebe u svakom duelu, a svako od nas ima svoju ulogu koju “igramo” savršeno zasada. Ukoliko osvojimo naslov prvaka Evrope, ispisaćemo istoriju i našoj državi ćemo dati još jednog evropskog šampiona.

Većina igraca tvog tima igra za drugu titulu šampiona Evrope, dok Turkic igra drugo uzastopno finale. Ko je u prednosti?

Usljed nedavnog poraza u finalu Kupa protiv istog protivnika, sigurno da su se napunili pozitivne energije pred večerašnji meč. Ipak, ove sezone smo ih porazili u tri duela, jednom odigrali neriješeno, i ovaj posljednji izgubili na jedanaesterce, tako da smatram da više razloga za bojazan imaju oni nego mi. Spremni smo za ovo, spremni smo za maratonske mečeve sa dobro poznatim protivnikom, i spremni smo da im nanesemo najteži poraz.

Za koga smatraš da je X faktor u tvom timu, odnosno ko može riješiti finale u vašu korist?

Mišljenja sam da teško može pojedinac riješiti meč, vjerujem u to da svi moramo odigrati kao jedan ako želimo trofej namijenjen najboljem. Tokom sezone smo svi bili “heroji” u nekim mečevima, a sada to svi zajedno moramo biti. Uvjeren sam da će cijeli tim dati sve od sebe da se domogne najznačajnijeg trofeja.

Prognoza za večerašnje finale, i poruka vašim pratiocima?

Vjerujem u našu sigurnu pobjedu, a da ne budem prepotentan prognoziraću rezultat 2:1 u pobjedama za Budućnost. Vjerujem da će biti ubjedljivije, ali prema Turkicu moramo pristupiti s poštovanjem. Našim pratiocima preporučujem da uživaju u duelima najboljih, a mi ćemo im podariti nezaboravne momente i nadamo se trofej.

Bonus video: