Biće teško, ali nema odustajanja

Crnogorska CS:GO reprezentacija danas će na Evropskom prvenstvu, koje se održava u Oradei, odmjeriti snage najprije sa Norvežanima, a onda ih u okviru grupe očekuju mečevi sa Izraelcima i domaćinima, ekipom Rumunije

14425 pregleda 4 komentar(a)
Foto: SESCG
Foto: SESCG

Evropsko prvenstvo u igrici Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) počeće danas u Oradei (Rumunija), a crnogorska reprezentacija u 11 sati po lokalnom vremenu odmjeriće snage sa takmičarima iz Norveške. U zavisnosti od toga ko bude bolji u tom meču igraće sa pobjednikom/ gubitnikom iz meča koji igraju reprezentacije Izraela i Rumunije.

Crnogorsku reprezentaciju u CS: GO čine Milutin Jovanović Consume, Ognjen Perović Ogy, Milovan Ilić Barkk i Ildiar Demirović Scorpione, a umjesto Armina Sukurića Siza koji je morao da odustane zbog privatnih problema, u reprezentaciji igra Radovan Vojinović Brax.

”Siz je izuzetan igrač i mnogo toga je doprinio ekipi, te će takvog igrača biti teško zamijeniti, pogotovo s obzirom na to da nijesam bio dio priprema ekipe za samo prvenstvo. Međutim, oslanjam se na svoje iskustvo i igru koju znam da mogu da pokažem. Biće teško, ali nema odustajanja, daćemo sve od sebe i nadamo se što boljim rezultatima”, iskren je Radovan Vojinović Brax.

Ekipa je pred samo takmičenje imala bootcamp gdje je vježbala u lanu u prostorijama Saveza elektronskih sportova Crne Gore. Za razliku od Siza koji je tokom priprema bio dio ekipe, Vojinović je tokom priprema bio sa njima kao podrška i menadžer ekipe.

foto: SESCG

Iako su do Oradee putovali više od 15 sati, reprezentativci Crne Gore su juče odigrali kontrolni trening, te tvrde da su uspjeli da odmore i da će spremni dočekati današnje mečeve.

”Putovali smo dosta dugo, pa je i umor prisutan, ali smo se ubrzo vratili normalnoj rutini, vidjeli se sa ostalim ekipama i družili sa njima. Juče smo imali media day i odradili posljednje pripreme za današnje takmičenje kada cemo igrati sva tri meča, najprije protiv Norveške, zatim Izraela i Rumunije (to će se znati od njihovog plasmana u prvom zajedničkom meču). Očekivanja su velika, ali vidjećemo koliko ćemo moći da ih realizujemo s obzirom da igramo u promijenjenom sastavu”, istakao je za Vijesti Ildiar Demirović Scorpion.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Counter-Strike: Global Offensive, tako da će narednih dana na takmičenju učestvovati ukupno 16 ekipa. Reprezentacija Crne Gore u jednoj je od najtežih grupa, pa su i u ranijem intervjuu za Vijesti istakli da u Rumuniju putuju kao autsajderi, ali su obećali da će u svim mečevima pružiti maksimum.

Predsjednik Saveza elektronskih sportova Crne Gore, Filip Šoć takođe smatra da su Crnogorci dobili tešku grupu, ali će im iskustvo iz Rumunije biti ključno za dalja takmičenja.

”Ovakva takmičenja su značajna za naše gejmere, jer i iskustvo koje su imali u bootcampu dosta će im pomoći da i u lan mečevima na samom prvenstvu daju bolje rezultate. Vrijedno su vježbali, bili spovećeni, pa ćemo vidjeti kako će sve sve završiti. U gejmingu je sve moguće, naši takmičari bili su uspešni do sada, tokom ove godine imali smo sjajne rezultate koji su postigli i igrači Budućnosti PES u modu 11v11, ali i Saša Mišković u igrici Clash Royal, tako da nema razloga da ne vjerujemo i u crnogorsku reprezentaciju u Counter-Strike: Global Offensive”, zaključuje Filip Šoć.

Bonus video: