Solo igra koštala ih boljeg plasmana

Crnogorska CS:GO reprezentacija već prvog dana završila učešće na Evropskom prvenstvu

5765 pregleda 6 komentar(a)
Foto: SESCG
Foto: SESCG

Crnogorska CS:GO reprezentacija nije uspjela da se plasira u sljedeći krug takmičenja, pa su već prvog dana završili učešće na Evropskom prvenstvu u ovoj igrici koje je juče počelo u Rumuniji.

U gradu Oradea u narednih nekoliko dana snage u Counter-Strike: Global Offensive odmjeriće reprezentacije 16 zemalja, a podijeljene su u četiri grupe.

Naši igrači su dobili jednu od najtežih grupa, jer u istoj igraju sa Rumunima koji su jedni od glavnih favorita.

Crnogorsku reprezentaciju u CS: GO čine Ognjen Perović Ogy (kapiten), Milutin Jovanović Consume, Milovan Ilić Barkk i Ildiar Demirović Scorpione, a umjesto Armina Sukurića Siza koji je morao da odustane zbog privatnih problema, u reprezentaciji igra Radovan Vojinović Brax.

U prvom meču koji su igrali naši reprezentativci kapiteni obije ekipe odabrali su mapu Mirage, Ogy i ekipa lavovski su se borili, međutim na kraju je u ovom duelu slavila Norveška 16:7. Inače, Norveška je i u drugom duelu sa Rumunijom trijumfovala, pa je sebi obezbijedila put u četvrtfinale.

U drugom duelu grupe između Izraela i Rumunije, slavili su domaćini, pa su u drugom meču Crnogorci odmjerili snage sa Izraelcima.

Upravo je u ovom duelu sve završeno za crnogorske igrače. Meč se igrao BO3, pa su Izraelci pobijedili rezultatom 2:0. Na prvoj mapi, crnogorski reprezentativci se nijesu snašli, pa su izgubili 16:6, dok je druga bila malo neizvjesniji, a rezultat je 16:10.

CS:GO reprezentacija
foto: SESCG

Tokom prenosa mečeva, komentatori su uglavnom bili kritički nastrojeni prema reprezentaciji Crne Gore, pa su komentarisali kako na mapama ne funkcionišu kao tim, već svako igra za sebe. Nakon mečeva, kapiten ekipe Ognjen Perović Ogy, objasnio je zašto nijesu funkcionisali kao tim:

”Mi smo vježbali sa drugim igračem, i ništa od toga što smo radili tokom bootcampa u Podgorici nijesmo mogli da pokažemo na Evropskom. Zato smo morali da igramo solo igru. Nešto smo pokušavali da improvizujemo, međutim nije uspjelo. Da je moglo bolje jeste, ali u dijelu da ostvarimo bolju komunikaciju. Teško da bismo u oba meča mogli da dođemo do pobjede, jer sa ovim rosterom nijesmo prošli nijednu mapu, ali eto, probali smo”, istakao je Ognjen.

Kako kaže, za njih u grupi nije bilo iznenađenja kad su mečevi u pitanju. Očekivali su dobru igru od svih iz grupe.

”Mi smo očekivali da će oni dobro da igraju. To su poznati igrači, niko nije nepoznat u svijetu CS:GO, svi su stari igrači, imaju dosta iskustva, sate ulaganja u igricu, tako da se nijedno iznenađenje nije desilo. Realni su rezultati. Jedino što je iznenadilo je pobjeda Norveške nad ekipom Rumunije, moram priznati da to nijesmo očekivali”, istakao je on.

Bonus video: