Bez obzira na rezultat, razlike nisu velike

Srpski CS:GO reprezentativci plasirali se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Rumuniji

3506 pregleda 0 komentar(a)
Reprezentacija Srbije na takmičenju u Rumuniji, Foto: Privatna arhiva
Reprezentacija Srbije na takmičenju u Rumuniji, Foto: Privatna arhiva

Reprezentacija Srbije prošla je u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) igrici koje se od utorka održava u gradu Oradea u Rumuniji.

Reprezentaciju Srbije u igrici CS:GO čine: Petar Holmes Dimitrijević, David Dav Miljanić, Vladan VLDN Radević, Nikola Dragon Bošković i Ivan Choiv Živković. U prvom meču Srbi su slavili protiv reprezentacije Njemačke 16:1, već u drugom isto toliko su izgubili od Ukrajine (16:1), da bi u meču za prolazak u dalje takmičenje opet igrali sa Njemcima i u modu BO3 dobili 2:1.

”Prvi cilj koji smo postavili, bio je da prođemo grupu. Umijemo da odigramo bolje ovoga, ali ne možemo reći da smo nezadovoljni”, istakao je Holmes.

Upravo razlika kojom su završili prve mečeve između Njemačke pobjedom i Ukrajine porazom od 16:1, mogli bi da stvore lažnu sliku da je razlika u igri velika. Međutim, Dav objašnjava da li je zaista tako:

”Nisu razlike uopšte velike, ali se jednostavno ponekada desi da sve ide u vašu korist, a nekada protiv vas. Ne mislimo da smo bili toliko lošiji od Ukrajinaca, ali su kaznili svaku našu grešku, zbog čega su došli do ubjedljive pobjede. Njemačku jesmo lako savladali u prvom duelu, ali naredni okršaj je pokazao da razlike nisu tako velike”, ispričao je Dav.

Iako su u prvom meču ubjedljivo savladali Njemce, u meču za prolazak grupe ih je ista ekipa prilično namučila.

foto: LESF

”Imali smo samopouzdanja i vjerovali smo da ćemo ostvariti pobjedu. Ipak, zadali su nam mnogo više muka nego što smo očekivali”, priznaje Dragon.

Turnir je trajao čitav dan, pa nije bilo lako održati koncentraciju, ali i tokom igre fokus s obzirom na to da su posljednji meč reprezentativci Srbije završili malo prije ponoći.

”U arenu smo došli rano ujutru, kako bi vježbali pred meč, a na kraju smo ostali do ponoći. Nikako nije bilo jednostavno, ali smo ostali fokusirani kada je bilo najpotrebnije”, tvrdi VLDN.

Za razliku od reprezentativaca Makedonije, Norveške, Izraela i koji su igrali prvi dan, takmičari iz Srbije neće imati dan odmora pred četvrtfinale, već su igrali odmah juče. No, smatraju da to što nemaju predah neće uticati na igru.

”Mislim da neće puno uticati to što nemamo dan odmora kao neke reprezentacije, čak je i dobro što nema pauze, jer smo zagrijani”, siguran je Choiv.

Juče su igrali prvi meč sa Norveškom, koja je iznenadila dobrom igrom na Evropkom takmičenju.

”Norveška jeste veoma jaka, ali vjerujem da imamo dovoljno kvaliteta da se plasiramo u polufinale”, zaključuje Holmes.

Bonus video: