Glavni negativac iz Mario franšize dobija svoj Lego set

U pitanju je Bowser, džinovski reptil koji ispaljuje vatrene projektile i koji predvodi Kraljevstvo Kupa Trupa (Koopa Troop) u kojem žive stvorenja nalik kornjačama

10843 pregleda 1 komentar(a)
Foto: The Lego Group
Foto: The Lego Group

Kompanije Lego i Nintendo već dvije godine sarađuju na projektu adaptacije Super Mario svijeta za potrebe izrade Lego kockica s tematikom iz ove popularne igrice. Najnoviji set, koji će izaći 1. oktobra ove godine, posvećen je glavnom protivniku Marija. U pitanju je Bowser, džinovski reptil koji ispaljuje vatrene projektile i koji predvodi Kraljevstvo Kupa Trupa (Koopa Troop), u kojem žive stvorenja nalik kornjačama. Bowser se prvi put pojavio u igrici Super Mario Bros 1985. godine i od tada traje neprestana borba između njega i Marija za prevlast u Kraljevstvu Pečuraka.

Kompanija Lego nazvala je novi set „The Mighty Bowser“. Set se sastojati od 2.807 djelova od kojih će moći da se sastavi Bowser (kao centralna figura seta), zatim platforma na kojoj će stajati njegova velika figura, kao i dvije kule s lijeve i desne strane platforme.

Na Bowserovom oklopu nalaze se posebni dugmići pomoću kojih figura može da se pomjera i stavlja u različite položaje. Na oklopu je sakriven i poseban okidač koji omogućava otvaranje Bowserovih čeljusti, a ako se drži pritisnutim dovoljno dugo, okidač će iz čeljusti lansirati „vatreni projektil“.

Bowser
foto: The Lego Group

Još jedan vrlo zanimljiv i kreativan dodatak jeste mogućnost interakcije između Bowsera i drugih Lego figurica, kao što su Mario, Luiđi i Princeza Breskva (Princess Peach). Kada se neka od ovih figurica stavi na platformu na kojoj se nalazi Bowser, dolazi do glasovno-vizuelne interakcije između njega i figurica, što dodatno upotpunjuje cjelokupan doživljaj.

Cijena ovog impozantnog seta iznosi 270 američkih dolara.

Bonus video: