Atari oživljava hit naslov za svoj veliki jubilej

Rimejkovana verzija imaće neke novitete, kao što su „boss rush“ mod, redizajnirano specijalno oružje i co-op mod, odnosno igranje s drugim igračem.

1303 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Atari
Foto: Atari

Poznati brend iz svijeta konzola i video igara, Atari, ove godine proslavlja svoj 50. rođendan. Povodom ovog značajnog jubileja, kompanija je pripremila veliko iznenađenje za retro gejmere. U pitanju je Yars: Recharged, rimejk hit igrice iz 1980-ih godina – Yar's Revenge.

Yar's Revenge izašao je 1982. godine i bio je najprodavanija igrica za konzolu Atari 2600 s više od 30 miliona prodatih kopija. Zato i nije iznenađenje što se Atari odlučio da „oživi“ upravo ovaj naslov povodom 50 godina postojanja kompanije.

Yar's Revenge kreirao je Hauard Skot Voršo. Igrica je kodirana sa 4.000 bajtova ROM-a i 128 bajtova RAM-a. Igrač upravlja insektoidnim svemirskim brodom Yar i ima zadatak da uništi neprijateljski brod Quotile koji je zaštićen štitom u obliku saća. Štit se probija ispaljivanjem projektila, dok se istovremeno moraju izbjegavati projektili koje ispaljuje protivnički brod. Probijanjem štita puni se super-oružje koje se koristi za potpuno uništenje neprijatelja.

Rimejkovana verzija imaće neke novitete, kao što su „boss rush“ mod, redizajnirano specijalno oružje i co-op mod, odnosno igranje s drugim igračem.

Yars: Recharged izlazi 23. avgusta i biće dostupan za PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series, Xbox One, Switch, PC i modernu verziju Atari 2600 – Atari Video Computer System.

Atari
foto: Za retro gejmere potpun ugođaj biće dostupan na Atari VCS. Foto: Atari VCS, LLC (atarivcs.com)

Bonus video: