Počinju kvalifikacioni turniri u e-fudbalu

Iz Saveza elektronskih sportova Crne Gore ističu da će pobjednik predstavljati Crnu Goru na Evropskom u Podgorici i Svjetskom prvenstvu na Baliju

7394 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Miloš Todorović
Foto: Miloš Todorović

Preko 30 igrača e-fudbala početkom septembra posjetiće Crnu Goru i to zahvaljujući Evropskom prvenstvu koje organizuje Savez elektronskih sportova u sadanji sa EEF i IESF organizacijama. I mi ćemo na ovom takmičenju koje će biti održano od 7. do 9. septembra imati svog predstavnika koji će biti odabran zahvaljujući kvalifikacionim turnirima.

Ukupno će biti tri kvalifikaciona i jedan završni turnir gdje će ljubitelji e-fudbala i moda 1v1 odmjeriti snage. Prvi u nizu kvalifikacionih takmičenja biće organizovan u Budvi ovog vikenda. Domaćin takmičenja u subotu, 6. avgusta, biće Akademija znanja, a partner Savezu elektronskih sportova je Turistička organizacija Budve.

”S obzirom na to da se na Balkanu, kad su igrice u pitanju, dosta igra PES, koji je od prije nešto više od godinu dana e-fudbal, očekujemo veliko interesovanje gejmera. Popularizaciji ovog e-sporta doprinijeli su i dobri rezultati naših igrača Vučete Šćepanovića, Rada Pavićevića, ali i kompletnog tima efc Budućnosti koji je nedavno osvojio dva trofeja. Sve to će, nadamo se, uticati i na mlađe igrače da se prijave na kvalifikacione turnire, kako bismo u samom finalu izabrali najboljeg e-fudbalera koji će nas predstavljati na Evropskom prvenstvu koje će biti održano od 6. do 9. septembra u Podgorici”, kazala je sekretarka Saveza elektronskih sportova Crne Gore Nevena Marković.

Poster
foto: SESCG

”Turnir će početi u 10 časova na Akademiji znanja, a svi zainteresovani mogu da se prijave na linku. Pravo na učešće na kvalifikacionim turnirima imaju gejmeri stariji od 14 godina”, istakla je ona.

Marković je otkrila da će, nakon Budve, kvalifikacioni turnir već narednog vikenda biti održan u glavnom gradu Crne Gore.

”Sa turnira u Budvi, pet najboljih ide dalje, a već narednog vikenda ljubitelji e-fudbala imaće priliku da se, ukoliko su propustili ovaj, oprobaju na kvalifikacionom turniru u Beranama. I sa tog takmičenja takođe će pet najboljih igrati u finalu. Posljednji u nizu turnira, biće održan u glavnom gradu Crne Gore 20. avgusta, a sa podgoričkih kvalifikacija imaćemo šest finalista. Završni turnir koji je planiran za 21. avgust biće takođe održan u Podgorici, a donijeće nam i predstavnika Crne Gore na Evropskom i Svjetskom prvenstvu”, objasnila je Marković.

Ona je podsjetila da će pobjednik kvalifikacionog turnira, pored učešća na Evropskom u Podgorici koje će biti u septembru, u novembru putovati na Bali gdje će biti organizovano Svjetsko prvenstvo u gejmingu u nekoliko igrica.

Bonus video: