Team Spirit savladao PSG.LGD u finalu Dota 2 Arlington Majora

Finale Arlington Dota 2 Majora ugostilo je prošlogodišnje International finaliste, pa kao što je i tada slučaj bio, Team Spirit je savladao PSG.LGD, čime je organizacija uspjela da se domogne svog prvog Major trofeja!

7586 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Foto: PGL
Foto: Foto: PGL

Kako odmiče vrijeme, dobili smo novo rivalstvo, pošto je ovo čak treće finale u poslednjih dvanaest mjeseci u kojem se susrijeću ova dva tima. Do sada je skor bio 1-1, pošto je PSG osvojio nedavni Riyadh Masters, ali je Team Spirit ponovo bio bolji na najvećoj sceni!

Ipak, pred ulazak u finale, možemo reći da je PSG.LGD bio blagi favorit, jer do samog finala nisu izgubili nijedan duel, a na putu su takođe savladali i Team Spirit, koji je do finala morao kroz lower bracket.

Prvi od četiri meča u finalu je bio relativno ubjedljiv. Kinezi su kao i tokom cijelog turnira izgledali furiozno, zbog čega su nakon nešto više od pola sata uspjeli da povedu. Tada je uslijedio jedan od najuzbudljivijih Dota 2 mečeva godine, koji trajao čak 72 minuta.

Vidjeli smo ogroman broj preokreta, tron kako gubi pola života, ali i Rampage, koji je na kraju donio presudu. Naravno, radi se o Rampage-u koji je djelo Yatoro-a, što je značilo da je rezultat u finalu izjednačen.

Ova pobjeda je dala nevjerovatan vjetar u leđa Spiritu, koji je naredni meč dobio za samo 27 minuta igre. U četvrtom meču za koji se ubrzo ispostavilo i da je posljednji, kineska ekipa jeste imala blagu prednost, ali nije uspjela da iskoristi greške protivnika, kojima je odgovaralo da se meč oduži. Kada je Spirit dobio svoju šansu, nije je propustili, već su završili ovo finale sa tri uzastopne pobjede!

Ovo je zvanično prvi DPC 2022 lan turnir kojem su mogl ida prisustvuju kineske ekipe. Iako je Xtreme Gaming zbog problema sa vizom ostao bez svog mjesta, dva od preostala tri tima su završila među TOP 3.

Arlingtom Major je takođe i poslednji DPC turnir pred International, nakon kojeg su beastcoast, Tundra, Spirit, Aster, EG, Outsiders i Gamin Gladiators osigurali učešće na TI-u. Preostalih osam mjesta biće popunjeno u narednim mjesecima kroz regionalne kvalifikacije!

Izvor: Sese

Bonus video: