E-sport takmičenje na otvorenom

Sjutra na platou The Capital Plaze sa početkom od 18 časova biće organizovan prvi Open gaming trunir

2322 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Poster
Foto: Poster

E-sport se najčešće veže za zatvoreni prostor, no posljednjih godina zahvaljujući rastu popularnosti pojedinih igrica lokacije događaja postaju sve kreativnije, pa tako i kod nas stiže jedan novi format turnira i desiće se upravo za vikend u glavnom gradu Crne Gore.

Naime, prvi Open gaming trunir održaće se u subotu 20. avgusta na platou The Capital Plaze sa početkom od 18 časova u organizaciji Five G, a u saradnji sa Savezom elektronskih sportova Crne Gore (SESCG).

Ljubitelji gejminga imaće priliku da izađu iz zatvorenih prostora i "podruma", te svoje umijeće u gejmingu pokažu na prvom Opening turniru.

U skopu istog biće održan i posljednji kvalifikacioni turnir u sve popularnijoj simulaciji najvažnije sporedne stvari na svijetu- e-Footballu. Šest najboljih dobiće priliku da se takmiče na završnom turniru koji će sljedeće sedmice biti održan u Podgorici. Pobjednik završnog turnira dobija 1000 eura, kao i priliku da Crnu Goru predstavlja na Evropskom prvenstvu u e-Footballu koji će se od 7. do 9. septembra održati u sklopu prvog i najvećeg festivala obrazovanja, tehnologije i gejminga koji će biti organizovan na ovim prostorima - e-Festu.

Organizatori prvog Open Gaming turnira nijesu zaboravili ni ljubitelje borilačkih vještina, pa će iz ove gaming oblasti biti organizovana čak dva takmičenja u UFC-u i Mortal Kombatu.

Najbolje na ova dva borilačka turnira očekuju vrijedne nagrade, pa će pobjednici u obije igrice dobiti po 500 eura.

Svi zainteresovani se mogu prijavi na linku. Cijena učešća iznosi 10 eura po igraču.

Bonus video: