Internacionalni festival nauke, tehnologije, gejminga i muzičkog programa u Podgorici od 7. do 9. septembra

Jedan dio programa namijenjen je gejmerima, u okviru kojeg će osim Evropskog prvenstva u e-fudbalu biti turniri u još 12 naslova igrica.
Drugi dio obuhvata naučno-tehnološka dostignuća iz Crne Gore

6848 pregleda 0 komentar(a)
Foto: E-fest
Foto: E-fest
Ažurirano: 03.09.2022. 18:12h

Podgorica će od 7. do 9. septembra, biti domaćin internacionalnog festivala nauke, tehnologije, gejminga i muzičkog programa eFest koji ima za cilj da okupi ljubitelje kako nauke i tehnologije tako i gejminga, domaću akademsku zajednicu, inovatore i naučne radnike.

E-fest
foto: E-fest

"Ovaj edukativno-tehnološki festival okupiće i predstavnike preko 30 evropskih zemalja u okviru organizacije evropskog prvenstva u jednoj od najpopularnijih simulacija sporta današnjice - eFootball-u kojeg je Crna Gora domaćin pod pokroviteljstvom Saveza elektronskih sportova Crne Gore (SESCG) i partnera", kazali su iz organizacije.

Jedan dio programa namijenjen je gejmerima, u okviru kojeg će osim Evropskog prvenstva u e-fudbalu biti turniri u još 12 naslova igrica. Drugi dio obuhvata naučno-tehnološka dostignuća iz Crne Gore.

U sklopu eFest-a odžaće se i zabavno-muzički program u saradnji sa “Fešta” festivalom, gdje će prisutne zabavljati popularni domaći i inostrani DJ-evi u posebno osmišljenom futurističkom ambijentu.

Za gejming turnire zainteresovani se mogu prijaviti putem linka koji je takođe dostupan na sajtu festivala – www.efest.me.

Bonus video: