Evropsko prvenstvo u eFootball-u: Crna Gora ispala sa takmičenja

Drugi dan je rezervisan za turnire u igricama League of Legends, FIFA, Dota2, PUBG mobil i Asseto Vorsa a sva takmicenja pocinju u 16h.

8358 pregleda 5 komentar(a)
Foto: SESCG
Foto: SESCG

Crnogorski e-fudbaler Bojan Tatar završio je takmičenje na Evropskom prvenstvu i eFootballu koje je juče počelo u Podgorici u sklopu prvog eFesta.

Sjajnim mečevima prvog dana Bojan je pokazao kako se igra simulacija najvažnije sporedne stvari na svijetu, no danas očigledno nije bio njegov dan, a porazi od takmičara iz Luksemburga i Turske koštali su ga daljeg učešća.

Prvog dana eFesta Bemax arenu je posjetio veliki broj građana koji su pokazali interesovanje za izložene eksponate i upoznavanje sa naučnim i tehnološkim dostignućima domaće proizvodnje.

Svi posjetioci su uživali u isprobavanju VR, igrica i simulacija vožnje, a više od stotinu njih prijavili su se i za učešće na turnirima koji su juće odrzani.

eFest
foto: Vijesti

Najbolji su osvojili novcane nagrade u vrijednosti od 300€.

Tako je najbolji u igrici Tekken7 bio Vanja Pavlović, u CSGO modu 1v1 Vučeta Šćepanović koji je crnogorskoj publici poznat i kao reprezentativac u e-Footballu, zatim je u Mobile: Legends Pavle Jeremic i Jovan Jelic, na virtuelnom košarkaškom terenu i igrici NBA: Filip Bojanić, u Fortnightu Ognjen Macanović, a najbrže vrijeme tokom prvog dana turnira u simulaciji vožnje Asseto najbolje vrijeme ostvario je Andrija Marković (njegova nagrada je volan g29).

Bonus video: