Muđahit Sevimli: Neću se zaustaviti dok ne stignem do vrha

Na Evropskom prvenstvu u e-fudbalu, održanom u okviru e-Festa, Sevimli je osvojio drugo mjesto i time potvrdio titulu vicešampiona, a u kratkom razgovoru za "Vijesti" kazao je da se osjeća sjajno zbog svog postignuća na takmičenju visokog nivoa

9408 pregleda 1 komentar(a)
Muđahit Sevimli, Foto: Privatna arhiva
Muđahit Sevimli, Foto: Privatna arhiva

Na Evropskom prvenstvu u e-fudbalu održanom u okviru e-Festa Muđahit Sevimli (Mücahit Sevimli) je osvojio drugo mjesto i time potvrdio titulu vicešampiona, koju je dobio na takmičenju u Ukrajini prošle godine

Zahvaljujući plasmanu Sevimlija na turniru u Podgorici, Turska je uspjela da se kvalifikuje na Svjetski e-sports šampionat (World Esports Championship), koji će se održati ove godine na Baliju.

”Nastaviću da unapređujem svoje vještine i neću se zaustaviti dok ne stignem do vrha”, poručio je Muđahit na svom Instagram i Tviter nalogu.

U kratkom razgovoru za Vijesti kazao je da se osjeća sjajno zbog svog postignuća na takmičenju visokog nivoa.

Da li nam možete reći nešto o Vašoj e-sports karijeri?

Počeo sam da se takmičim kada je izašao PES (Pro Evolution Soccer) 2019. U PES-u 2020 sam stigao do finala u eFootball Open World takmičenju i osvojio četvrto mjesto. Naredne sezone sam igrao profesionalno za Galatasaraj na najprestižnijem e-fudbal turniru u svijetu. Takođe sam predstavljao svoju zemlju na eEuro turniru 2020/2021. Prošle godine sam stigao do finala Evropskog šampionata u Ukrajini, i ove godine ovdje ponovo predstavljam svoju zemlju na evropskom takmičenju.

Kakvo je Vaše dosadašnje iskustvo u Galatasaraju?

Ja navijam za Galatasaraj uživo, tako da se osjećam sjajno i velika mi je čast da igram za svoj klub. Veoma se ponosim time što sam dio njihovog tima. Mislim da smo mogli da postignemo bolje rezultate u ligi, naročito tokom prve sezone, ali se nadam da ćemo biti bolji ove godine.

Kakva je atmosfera među igračima u Podgorici?

Svi su fini, među takmičarima vlada sportski duh. Jedini problem je iskrsao juče sa jednim od takmičara, ali sve u svemu je fantastično. Oduševljen sam time što sam imao priliku da ovdje upoznam neke od svojih online prijatelja, kao i da se ponovo sretnem sa ljudima koje sam upoznao na prošlim turnirima.

Da li Vam prija boravak u Crnoj Gori? Ovo je prvi turnir ovakve vrste i, uopšte, prvi festival koji se fokusira na e-sportove koji se održava kod nas, da li Vam se dopada?

Jako mi se dopada Crna Gora, iako nismo imali previše vremena za razgledanje, ali kad jesmo, bilo nam je veoma lijepo. Ljudi su veoma ljubazni, tako da se dobro provodim. Nadam se da ću moći da se vratim ovdje na još neko takmičenje.

Bonus video: